Gå til indhold
3 simple MTB reparationer som du SKAL kende!

3 simple MTB reparationer som du SKAL kende!

Over tid og gennem brug vil din mountainbike blive slidt og brugt. Især hvis du primært cykler på krævende singletracks. For at spare penge er der nogle simple reparationer, som du skal kunne. De er også gode, hvis din, eller din kammerats, mountainbike bryder sammen på farten.

Tre simple MTB reparationer som du SKAL kende!

Der er flere gode grunde til at du bør kende og kunne udføre disse reparationer.

  • Du kan spare penge ved ikke altid at skulle ind til cykelmekanikeren
  • Du kan lave småreparationer af cyklen på farten
  • Din cykel vil holde længere, hvis du løbende reparerer den

Reparation af kæde

Af alle mekaniske installationer og dele på cyklen er kæden, den som tager det hårdeste slid. Den er ansvarlig for at alt forløber glidende og er samtidigt en af de dele, som hurtigst vil “beklage sig” ved overdrevet brug. Hvis din kæde knækker langt ude på sporet, er der ikke nogen vej udenom at gå hjem, hvis ikke du kan finde ud af at reparere kæden.

Video

Du kan undgå et pludseligt nedbrud ved rutinemæssigt at tjekke kæden og se om der er nogle småskader på kæde eller kassette. Hav altid en kædeadskiller eller multitool ved hånden, hvis ulykken er ude. De forskellige brands har alle sammen forskellige tilgange til design og reparation af kæden, så vær sikker på at du kender dit brand og din kæde.

Skifte slange

Den mest basale, men også vigtigste reparation. Der er ikke noget som slutter en MTB tur hurtigere end en punktering. På farten anbefaler vi altid at du glemmer alt om lappe slangen og i stedet skifter slangen ud, med den ekstra slange som du selvfølgelig har liggende i rygsækken. At tage dækket af og skifte slangen kan enhver lære. Det er simpelt at skifte MTB slange og alt du behøver er et godt dækjern og en ekstra MTB slange.

Alt i dæk og slanger til MTB

Tip: Hvis du vil slippe for at skulle købe nye slanger når du punkterer, kan du vælge at lappe slangen. Det kræver lidt mere håndelag, men er stadig nemt. Vi anbefaler dog at gøre det når du kommer hjem. Når man først er i skoven skal der køres på cykel.

MTB reperationer

Skifte bremseklodser

Dette skulle ikke gerne være en reparation, som du bør lave på farten. Til gengæld er det en god reparation at kunne, hvis du gerne vil spare nogle penge. Du kan undgå større problemer med dine skivebremser, hvis du løbende efterser og rengører bremseklodserne grundigt. Men det er en bevægelig del og bevægelige dele bliver slidt. Der vil derfor komme et tidspunkt, hvor du skal skifte dine bremseklodser ud.

Glem ikke at rengøre din mountainbike. Guide til vask og rengøring af MTB

Heldigvis er det ikke nogen større operation, selvom det kræver lidt håndelag, værktøj og præcision. Følg anvisningerne i videoen herunder, og bliv godt klædt på til at skifte dine bremseklodser. Det er et besøg mindre hos cykelmekanikeren.

Video

Forrige artikel Sådan vedligeholder du dine ski goggles

Skriv en kommentar

Kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres

* Påkrævede felter