Gå til indhold
DU KAN STADIG NÅ AT FÅ DINE SKI ORDNET INDEN LØRDAG. INGEN TIDBESTILLING - DAG TIL DAG SERVICE.
DU KAN STADIG NÅ AT FÅ DINE SKI ORDNET INDEN LØRDAG. INGEN TIDBESTILLING - DAG TIL DAG SERVICE.
Et par dage i Saalbach

Et par dage i Saalbach

Ski Cirkus Saalbach er alt hvad du har ledt efter!

Christian Harboe og undertegnede slog 2 dage på ISPO messen i München sammen med et par dage i Saalbach Hinterglemm. Vi har lavet en liste over hvad du absolut skal gøre når du beslutter dig for at tage en tur til Saalbach.

Saalbach Hinterglemm er en del af ski cirkus Saalbach Hinterglemm, Leogang, Fieberbruun. Med 270km piste, 70 lifter, flere freeride – og snow parks og kælkebakker er Saalbach, ikke bare et af Østrigs største, men også mest variede skiområder. Alt lige fra eksperten der er elsker freeride, til familieturen, til den der er afsted for at finde den bedste afterski. Med mere end 60 hytter, så er det ikke svært at finde en hyggelig hytte at spise en god frokost med en flot udsigt.

Vejret var desværre ikke med os så vi kunne dyrke vores favorit disciplin, offpisten, i de få dage vi tilbragte i Saalbach. Tidligere på ugen havde det sneet en hel del, men varmt vejr havde efterladt sneen hård, kompakt og helt opkørt. Ikke de ideelle forhold for en fed tur uden for pistens grænser. Men det gav os muligheden for at udforske de andre muligheder som Saalbach havde at byde på. Med de mange pistekilometer kommer også en masse, rigtig lange nedkørsler som giver en mulighed for at løbe rigtig meget på ski eller snowboard, uden at skulle sidde i en lift.

Se et interaktivt pistekort her.

De forskellige områder i ski cirkus hænger også rigtig god sammen. Det er nemt at komme frem og tilbage mellem alle områderne. Skulle man finde sig selv i den situation at man er kørt helt i bund, og turen virker lang tilbage. Så er områderne også rigtig godt forbundet af ski busser. Det er også nemt at få fat i en taxa, gider man ikke at vente.

Pisterne i Saalbach er uendeligt brede.

Saalbach

Udsigten er heller ikke til at slå.

Saalbach

Den store Blacksnow Boss tager sig en slapper efter en lang dag på pisten, inden den står på Hinterhaag og Aprés Ski.

Ssaalbach

Er du til Aprés Ski? Så må du simpelthen ikke gå glip af Hinterhag Alm. Placeret midt på pisten lige inden du kører ned i Saalbach, finder du den klassiske charmerende Østrigske træhytte. Der er fyret op i pejsen og lugten af fugtigt skitøj og åbne skistøvler rammer dig når du bevæger dig indenfor. Fra kl. 16 og frem til luk er der liveband der spiller alle de klassiske Aprés Ski sange, nye som gamle. Vi fik sågar et stykke med Himmelhunden. Det er ikke den helt skøre Aprés Ski man kender det fra Val Thorens eller andre steder. Men det er bestemt noget du ikke må gå glip af!

Det er også muligt at enten gå eller tage en taxa op til Hinterhag. Vi anbefaler taxa’en, hvis du altså ikke ankommer i skistøvler, da gåturen efter sigende godt kan være lang.

Hinterhag Alm

 

3 grunde til vi synes du skal tage til Saalbach Hinterglemm.

  • Samværd. Om du er afsted med gutterne, vendinderne eller familien så har Saalbach noget for dig. Der er pister, park og pudder til alle niveauer af skiløb.
  • Freeride/offpiste. Mulighederne er ulig mange andre områder i Østrig. Både Freeride World Tour og DM i Freeride bliver afholdt i Fieberbruun. Så freeride generne ligger dybt i hele Ski Cirkus Saalbach Hinterglemm – Leogang – Fieberbruun. Så find en guide og kom ud og opdag de mange muligheder.
  • Aktiviteter. Der er selvfølgelig masser af skiløb. Men andre aktiviteter inkluderer vandring i det fredfyldte sneklædte landskab, go-kart på is, kælkning på oplyst bane om aftenen, en såkaldt Rodelbahn. Der er massere af inden og udendørs aktiviteter i Saalbach, så du kommer helt sikkert ikke til at kede dig.

Netop Freeride DM er en fed hyggeligt uge hvert år omkring Marts (i år uge i 12), hvor alle dem som har lyst, kan stille op og køre den udfordrende face. Om man er hardcore freerider eller bare har lyst til at prøve kræfter med freeride. Så kan du være med. Der er stadigvæk startpladser til dette års konkurrence. Så mangler du en god undskyldning for at tage afsted? Så har du den her.

Vi prøvede også kræfter med en kælketur på en af Saalbach’s kælkebakker, eller som tidligere beskrevet, rodelbahn. Turen gik fra bunden af bakken med en snowcat, en lille pistenbully udstyret med et bur bagpå hvor folk kan stå, til toppen af bakken. Her blev vi udstyret med hvad der bedst kan beskrives som verdens mest ustyrlige kælk. En rød plastic kælk formet præcis som de klassiske træ kælke. Så var det ellers bare at kravle om bord og håbe på det bedste. Det er klart noget der kan anbefales, det er hylende morsomt og så kan man ikke undgå at der går sport i den, og det bliver et ræs til bunden. Med det sagt, så er det altså for alle.

Lyder Saalbach som noget for dig? Så tjek det ud her!

 

Til at begynde med er jeg snowboarder. Til dagligt så holder jeg styr på vores lager og alle vores varer hos Blacksnow. Jeg er uddannet snowboard instruktør, og bruger det meste af min vågne tid på at læse og holde mig opdateret på det nyeste teknologi, gear og svedige edits. Jeg brænder for at se den danske snowboard og freestyle kultur vokse. Det er sikkert at sige: snowboarding er min store passion!

– Frederik Rømer Larsen

Forrige artikel Video: De bedste ski til slush og forårsskiløb
Næste artikel Sådan gør du efter et køb af ski på Blacksnow

Skriv en kommentar

Kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres

* Påkrævede felter