Gå til indhold
Spar kr. 100,- på skiservice fra 15. november - 3. december. Tilbuddet gælder ikke junior ski.
Spar kr. 100,- på skiservice fra 15. november - 3. december. Tilbuddet gælder ikke junior ski.
GUIDE: Montering af MTB styr

GUIDE: Montering af MTB styr

En mountainbike er paradis for enhver perfektionist, som godt kan lide at tweake og modifiere sit gear. En af de første justeringer man kan lave er at montere et nyt styr eller ændre på placeringen og vinkel på sit styr. Her vil du få en let overskuelig guide til, hvordan du monterer et mountainbike styr og lidt info, om hvilke forskelle indstillingen af styret gør.

SÅDAN MONTERER DU MTB STYR

Nyt styr eller modificering af det eksisterende styr er en af de første tilpasninger, som mange gør på deres MTB. Det kræver ikke meget teknisk kunnen og kan gøre en stor forskel for din cykling. Derfor har den anerkendte gear producent Race Face lavet en super fin og overskuelig illustration, som klart og tydeligt viser, hvordan du monterer et nyt MTB styr.

TIPS OG TRICKS TIL MOUNTAINBIKE STYR

Formen på styret:

Du kan basalt set få to forskellige slags MTB styr. De kan fås som helt flade styr eller et såkaldt riser-styr, som bugter sig. Riser-styr gør at du kan sidde mere opret på cykel og få bedre kontrol. Især på downhill portionerne af et spor, hvor tyngepunktet flyttes længere bagud.

Bredde:

Tidligere har man altid sagt at et mountainbike styr har været mellem 55-70 cm, men indenfor de sidste år er der blevet skubbet markant til denne grænse. Nu ligger mange styr og er helt op til 80 cm brede. Et bredere styr gør at du får mere kontrol over cyklen og at du har muligheden for at justere din håndposition på styret. Især på opstigninger, hvor styret også kan bruges som løftestang.

Tykkelse:

Styr fås i flere størrelser. Efter det i mange år har været standard at et MTB styr er 31,8 mm, så er der de seneste år kommet flere og flere modeller med 35 mm styr. Hvis du vælger at gå op i størrelse, skal du sørge for også at opdatere din frempind, ellers så passer det nye styr ikke på cyklen. Det er stadig lidt af en diskussion om det tykkere styr er en fordel eller ej, men det giver muligheden for at styret kan blive endnu lettere uden at miste sin styrke og stivhed.

NOGEN SPØRGSMÅL?

Skulle du have nogle yderligere spørgsmål til montering af MTB styr eller mountainbike styr helt generelt, så skal du ikke tøve med at skrive dit spørgsmål i kommentarfeltet. Vi er her for at hjælpe.

Forrige artikel Sådan vedligeholder du dine ski goggles

Skriv en kommentar

Kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres

* Påkrævede felter