Gå til indhold
Spar kr. 100,- på skiservice fra 15. november - 3. december. Tilbuddet gælder ikke junior ski.
Spar kr. 100,- på skiservice fra 15. november - 3. december. Tilbuddet gælder ikke junior ski.
Guide: Sådan undgår du kolde fingre!

Guide: Sådan undgår du kolde fingre!

Vi får rigtigt mange henvendelser vedrørende valg af skihandsker, og især vedrørende gentagne problemer med kolde fingre. Der er ikke meget, der kan ødelægge en skidag, som kolde fingre. Det er utroligt frustrerende og svært at få varmen tilbage uden at skulle ind og sidde i varmen. Og inde i varmen får man ikke stået meget på ski eller snowboard.

Derfor får du her en guide til, hvordan du undgår kolde fingre. Rådene kan bruges til skiferien, outdoor-turen eller hverdagen hjemme i Danmark. Overalt kan man få kolde fingre i vinterkulden, men med de nedenstående råd, vil du komme et langt stykke af vejen mod at undgå kolde fingre. 

Stort udvalg af varme skihandsker

Tips til at holde hænderne varme

Varme hænder kræver en varm krop

  Det lyder måske helt basic, men det er et punkt, som man ikke nødvendigvis lægger mærke til. Kroppen behøver nemlig ikke decideret at fryse, før at den fokuserer blodomløbet på dens primær funktioner. Det betyder at når kroppen bliver afkølet vil blodomløbet til kropskernen og organerne blive prioriteret. Dette sker på bekostning af ekstremiteterne, hænder og fødder, som derved bliver mere udsatte for kulde.

  Hav en hue på hovedet og et ekstra mellemlag på kroppen, så er du godt dækket ind.

  hestra-handsker

  Overvej følgende når du skal vælge handske

  Vejr og omgivelser: I hvilke omgivelser og i hvilket vejr skal du primært bruge handsken. Der er forskel på, hvilken handske du skal vælge alt efter om du skal til et meget koldt og fugtigt klima eller hvis du "blot" skal til et køligere og tørrere klima.

  Type af aktivitet: Samtidigt skal du gøre op med dig selv til, hvilken aktivitet du primært skal bruge handsken til. Vi anbefaler at du vælger handske efter den aktivitet, som du primært skal bruge handsken til. Der er stor forskel på, hvilken type handske du skal gå efter, hvis du primært skal bruge handsken til alpint skiløb sammenlignet med handske, som primært skal bruges til f.eks. langrend.

  Behov for fleksibilitet: Vi anbefaler at du bør overveje i, hvor høj grad du har brug for fleksibilitet i din handske. Her tænker vi på, hvor ofte du har brug for at lave aktiviteter, mens du har handskerne på. Det kan f.eks. være, hvis du ofte skal rette på dine børns tøj, så har du brug for større fleksibilitet, mens hvis du primært skal ringe til vennerne fra liften har du ikke brug for nogen særlig fleksibilitet.

  For mere info kan du læse vores komplette guide til skihandsker

  Lag-på-lag

  I stedet for at sætte din lid til et par handsker, kan du også til hænderne anvende det velkendte lag-på-lag system til dine hænder. Dermed vil du have et handskesystem, som består af flere handsker. Handskesystemet vil blive forklaret herunder.

  Liner: En tyndere og tætsiddende handske, som er det inderste lag. Kaldes også typisk for inderhandske. Lineren vil fungere som et isolerende lag og vurderes til at give 20% ekstra varme. Samtidigt beskytter lineren mod kuldekontakt, da du har maksimal fleksibilitet og fingerfærdighed i den tynde handske. Derved kan du beholde den på, når du skal ordne småting.

  Almindelig handske: Dette er den almindelige handske, som du bør vælge efter de førnævnte kriterier omkring, hvad, hvor og hvordan du skal bruge handsken. Den almindelige handske kan også bruges på egen hånd, da den både virker isolerende og vejrbeskyttende.

  Skalhandske: Er en mindre accessory, som mange ikke kender til. Vores personlige erfaringer gør at vi ofte anbefaler denne. Sammen med en liner, vil et yderlag i form af en skalhandske give op til 50% ekstra varme. Samtidigt fungerer skalhandsken, som et ekstra vejrbeskyttende lag, som er med til at holde dine handsker tørre og varme. Den tynde skalhandske, som trækkes udover den almindelige handske isolerer ved at "indfange" ekstra luft, hvilket holder varmen inde omkring dine hænder og fingre.

  Video

  I den nedenstående video forklarer og præsenterer en af Hestras handske-eksperter ovenstående elementer.

  Danmarks bedste udvalg af Hestra handsker

  Forrige artikel 3 tips med Oscar Härnström!
  Næste artikel 3 tips til at vælge solbriller

  Skriv en kommentar

  Kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres

  * Påkrævede felter