Gå til indhold
Spar kr. 100,- på skiservice fra 15. november - 3. december. Tilbuddet gælder ikke junior ski.
Spar kr. 100,- på skiservice fra 15. november - 3. december. Tilbuddet gælder ikke junior ski.
Top 3: MTB Ture i udlandet

Top 3: MTB Ture i udlandet

For at holde motivationen i top, lave noget lidt andet eller bare hygge med dine træningskammerater på anden vis, kan vi anbefale at tage på en kortere eller længere MTB tur i udlandet. Derfor vil vi her komme med tre anbefalinger til MTB ture i udlandet.

Forlænget weekend eller uge på tur

Der er flere måder at tage på MTB ture i udlandet. Du kan tage afsted i en længere periode, en uges tid eller det som nok er mest relevant for de fleste af os, en forlænget weekend. Det sætter naturligvis nogle begrænsninger for, hvor langt væk fra Danmark man har lyst til at rejse. Derfor har vi primært fokuseret på MTB ture i relativ nærhed af Danmark og kun i Europa.

Det betyder naturligvis ikke at der ikke er gode MTB destinationer i resten af verden. Især på den anden side af Atlanterhavet er MTB-kulturen godt kørende (fik du den?!?!) med masser af vilde MTB destinationer. Disse vil vi berøre i en anden artikel. Nu handler det om vores tre anbefalinger til MTB ture i udlandet.

MTB ture til udlandet

Top 3: MTB ture i udlandet

Weekendtur til Harzen

Harzen i Tyskland er et af de nærmeste større MTB-områder i udlandet. Det ligger bare 5 timers kørsel fra den dansk-tyske grænse. Det er derfor en oplagt destination for en hurtig weekendtur. Kør afsted torsdag efter arbejde, kør på MTB fredag, lørdag og søndag og kør hjem søndag aften. Det er effektivt, det er nemt og mulighederne er mange. Du kan udforske den underholdende Hahnenklee Bikepark med ca. 170 højdemeter, eller du kan tage på opdagelse på de 2200 km officielle MTB-spor eller mere end 7000 km uofficielle spor og vandrestier. Det er value for money.

Overnatning er til at betale, service er i orden og mulighederne for at køre fede spor med godt flow og længere nedfarter end du finder nogen steder i DK er praktisk talt endeløse.

Endurocamp i Saalbach med MTB Akademiet

Teamrider Mads Weidemann og hans MTB Akademiet arrangerer forskellige MTB ture i udlandet, lige nu til Portugal og til Østrig. Uden at afsløre for meget, så er der spændende planer for yderligere MTB ture i udlandet på programmet. Vi vil gerne anbefale hans Endurocamp i Saalbach. På Endurocampen får du mulighed for at køre i to af Europas bedste bikeparks; Saalbach-Hinterglemm og Leogang.

Video

Der vil primært være kørsel i de forskellige bikeparks, men også lidt opkørsler. Samtidigt vil der alle 4 dage være undervisning i MTB teknik og gear nørderi med Mads Weidemann. En sjov tur, hvor du uden tvivl kommer hjem som en bedre mountainbiker. En af de store fordele ved at tage på camp er at du ikke behøver ikke planlægge for meget med alle vennerne. Du kan bare tage afsted – og vil helt sikkert møde ligesindede.

  • Varighed: 4 dage
  • Undervisning alle dage
  • Mulighed for leje af cykler

Læs mere om turen her

Enduro hjelme til MTB

Flyv nordpå til Åre Bikepark

Vi kan anbefale ikke bare at kigge sydpå når du kigger efter MTB destinationer i udlandet. Også vores nordiske naboer har masser af fede bikeparks, som ikke står tilbage for deres konkurrenter i alperne. I Norge er det især Hafjell Bikepark som tiltrækker sig den store opmærksomhed. I Sverige er det actionsportmekkaet Åre og dets Åre Bikepark, som løber med opmærksomheden. Vi har valgt Åre Bikepark som destination på grund af den samlede pakke. Åre Bikepark er skandinaviens største bikepark med 33 markerede spor i forskellige sværhedsgrader. Liftsystemet er effektivt og cykelkulturen er levende. Samtidigt kan du bo i en pulserende by, som lever og ånder for friluft og actionsport. What’s not to like.

Åre Trail map

Sådan gør du

Flyv til Østersund fra Malmø for mindre end 1500 kr og et par timers flyvetid. Herfra kører der et tog til Åre – og du kan være klar til at køre MTB. Åre er en god destination til en længere weekend eller ophold.

Bonus: Dagene er næsten endeløse så langt nordpå om sommeren. Masser af tid til hygge og samvær efter endt mountainbike kørsel.

Vi har måttet vælge mange destinationer fra – og der findes et væld af andre MTB-ture i Europa og skandinavien. Vi håber at du kan bruge denne guide til at blive inspireret til at tage et par dage ud af kalenderen, hoppe i bilen eller flyet og få nogle intense oplevelser på mountainbike. Det kan i hvert fald anbefales!

Er du helt uenig eller har du gode forslag til andre MTB ture i udlandet, så vil vi meget gerne have dit input. Smid en kommentar i kommentarfeltet herunder og hjælp med din historie eller inputs.

Forrige artikel Sådan vedligeholder du dine ski goggles

Skriv en kommentar

Kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres

* Påkrævede felter