Gå til indhold
Top 5: Bikeparks i Europa

Top 5: Bikeparks i Europa

En top 5 liste over de bedste bikeparks i Europa. Det er naturligvis ikke en udfyldende liste, men mere mine personlige præferencer og anbefalinger til dig. Læs videre og se min Top 5 Bikeparks i Europa.

Har du nogle yderligere anbefalinger eller kommentarer til listen, så må du meget gerne smide en kommentar nederst i artiklen.

MASSER AF BIKEPARKS I EUROPA

Jeg har prøvet et væld af bikeparks i Europa, og der er mange gode, rigtigt mange. Og de bliver kun bedre, så hvis du finder dig selv i bikepark, som ikke står på listen, så er chancerne for at det er en fed bikepark meget tæt på 100%.

HVEM ER JEG?

Nu tænker du sikkert, hvem er jeg og hvorfor kan jeg udtale mig så skråsikkert? Mit navn er Mads Weidemann og bruger det meste af min vågne tid på mountainbike spor over hele Europa. Jeg er professionel downhill mountainbiker og kører Europacuppen i Downhill Master Class. Derudover arrangerer jeg MTB rejser i Europa og underviser i mountainbike gennem MTB-akademiet.

P.S. Jeg deler også gratis MTB Tips ud på min FB-side: Gratis MTB træning

TOP 5 EUROPA BIKEPARKS

Nye bikeparks skyder efterhånden op hver uge, hvilket gør det umuligt at prøve allesammen.

Derfor har jeg taget udgangspunkt, i dem jeg kontinuerlig vender tilbage til, og som (næsten) er venlige for både på downhill, enduro og trail bikes.

Mads Weidemann

5) Spícák, Tjekkiet

Ikke stejlt – meget lig hældningen, terræn og spor på Vållasen, blot 3-5 gange så langt og bredt. Mange blå og røde spor med enkelte sorte. Masser af sjov til en forlænget weekend. Og billig at opholde sig i.

Spícák Bikepark hjemmeside

4) Les Gets, Morzine, Avoriaz, Champery. Frankrig / Schweiz

Verdens største sammenhængende bikepark.

Tag udgangspunkt fra Morzine og lad dig guide rundt i terrænet af piste-kortet du finder ved hver liftstation. Der er ufattelig mange sjove spor. Og parken har naturligvis ALT, hvad man kan drømme om fra blide blå flow-spor til psyko-stejle World Cup DH spor udenfor kategori. Eneste minus er, at sporerne kan være meget opkørt selvom de dagligt vedligholdes. Så vær i god form, hav køreteknikken og støddæmperne indstillet inden du springer på cyklen.

Jeg vil klart anbefale en DH eller Enduro bike med +160 mm vandring, alt andet er desværre for småt.

Les Gets hjemmeside

3) Serfaus Fiss Ladis, Østrig

Mere østrigsk og alpeidyllisk bliver det ikke. Et MUST at prøve denne park.

En forholdsvis ny bikepark med alt, hvad hjertet kan begæres med fra brede grønne flow-begynder spor til sorte DH spor. Parken ligger med udsigt over de østrigske alper – du kan kigge ud over alpetoppene! Så tag madkurven med op i liften og nyd frokosten på toppen, hvor liften ender.

Har du blot en trail-bike med ca. 120 mm. vandring kan den fint begå sig i parken – bare husk dropperpost.

Bikepark Serfaus Fiss Ladis hjemmeside

2) Hafjell, Norge

Europas mini Whistler. Folk fra Whistler har hjulpet til med designet af Hafjell Bikepark.

Parken er et must på din liste over bikeparks og du vil aldrig fortryde. Masser af New og Old School DH spor i alle typer terræn. Det er en smule stejlt i Hafjell, og deraf vil jeg klart anbefale at leje eller medbringe din egen DH bike. Der er nok spor til en hel uge.

Hafjell er tidligere vinter OL-arena. Og byder på udsigten til den velkendte og enorme fakkelløber (Fakkelmanden) på modsatte bjergside, foruden en smuk og meget nordisk udsigt ud over områdets store sø.

Hafjell Bike Park hjemmeside

1) Schladming, Østrig

Schladming er mit hjertebarn. Jeg føler mig hjemme i Schladming og naturligvis i parken. Bikeparken er af de mindre parks med maks. 8-10 spor. Men det gør den ikke mindre kedelig end de allerede omtalte parks. Sporerne er så intense, udfordrende og lange, at du snildt kan bruge 4-5 dg. og stadig føle dig ny i parken.

Schladming bikepark kan ikke beskrives. Den BØR opleves på ryggen af en trail, enduro eller DH racer. Desuden finder du det smukke maleriske view til Dachstein-massivet.

Bikepark Planai Schladming hjemmeside

Hvilken bikepark i Europa er din favorit? Kommentér gerne herunder!

Forrige artikel Sådan vedligeholder du dine ski goggles

Skriv en kommentar

Kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres

* Påkrævede felter