Gå til indhold
COPENHILL HAR ÅBENT TIL SKILØB OG LØBEANALYSE HELE SOMMEREN. LÆS MERE HER
COPENHILL HAR ÅBENT TIL SKILØB OG LØBEANALYSE HELE SOMMEREN. LÆS MERE HER
Guide: Sådan vasker du Gore-Tex skitøj - Steep & Deep

Guide: Sådan vasker du Gore-Tex skitøj

Plej dit Gore-Tex skitøj

Ikke alene er Gore-Tex skitøj bygget til at holde, det er også nemt at holde rent og passe på det. Regelmæssigt pleje vil sikre den optimale performance og forlænge tøjets liv. Vær sikker på altid at følge producentens anvisninger. Du finder det typisk på mærket på indersiden.

Sådan vasker du Gore-Tex

VIDEO

Videoen herunder giver en letforståelig og visuel gennemgang af, hvordan du vasker og plejer dit Gore-Tex skitøj

Inden du vasker dit skitøj, skal du lukke alle lynlåse fuldstændig. Samtidigt skal du fæstne alle straps og flapper.

Leder du efter Gore-Tex?

Gore-Tex har i mange år været en favorit hos snowboardere og skiløbere over hele verden. Materialets evne til at afvise vand, sne og fugt kombineret med en høj slidstyrke og lang holdbarhed gør Gore-Tex populært i skiområderne. Især på dage med tungt snevejr og stormende vind vil du mærke forskellen.

Gore-Tex Skijakker

Gore-Tex Skibukser

Vask

Følg producentens anvisninger. Maskinvask på en permanent varm prescyklus (40 grader C). Brug en lille mængde flydende vaskemiddel. Rens to gange og minimér spinning for undgå at tøjet krøller. Brug ikke pulver vaskemiddel eller nogen produkter som indeholder skyllemiddel, conditioners, pletfjerner eller blegemiddel da det vil påvirke skitøjets performance. Vask ikke sammen med andet tøj, som er meget beskidt.

Blegemiddel

Brug ikke klorin blegemiddel.

Tørring

Hæng dit skitøj til tørre eller tumble det på en varm og blid cyklus. Når det er tørt, skal du tørretumble tøjet i 20 minutter for at reaktivere dets “Durable water-repellent” (DWR) behandling på yderlaget.

Strygning

Hvis ikke du kan tørretumble tøjet, kan du stryge tøjet tørt på en blid indstilling (varm, ingen damp), ved at placere et håndklæde eller en klud mellem skitøjet og strygejernet. Dette vil hjælpe med til at genaktivere DWR behandlingen på dit skitøjs yderste lag.

Professionel rensning

Gore-Tex anbefaler at du vasker skitøjet hjemme. Hvis professionel dry cleaning er nødvendig, skal du bede renseren om at bruge “clear distilled hydrocarbon solvent” til rensning og derefter spraye DWR på skitøjet yderlag inden tørring. Følg anvisningerne i tøjet.

Vandafvisende behandling

Når det vandafvisende behandling fra fabrikken ikke længere kan reaktiveres, kan du anvende en vandafvisende behandling, som fås enten som spray eller til at vaske ind i produktets yderlag.

 

KØB VASKEMIDDEL HER

Forrige artikel Komplet guide til at læse en lavineadvarsel

Skriv en kommentar

Kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres

* Påkrævede felter