Gå til indhold
COPENHILL HAR ÅBENT TIL SKILØB OG LØBEANALYSE HELE SOMMEREN. LÆS MERE HER
COPENHILL HAR ÅBENT TIL SKILØB OG LØBEANALYSE HELE SOMMEREN. LÆS MERE HER
Komplet guide til at læse en lavineadvarsel - Steep & Deep

Komplet guide til at læse en lavineadvarsel

Lavineadvarslen, vil se anderledes ud i USA og Canada, da de fleste danskere kører på ski i Europa vil jeg tage udgangspunkt i den europæiske type lavineadvarsler, som ikke er 100% ens, men som minder meget om hinanden. Og kan du finde ud af at aflæse den europæiske lavineadvarsel, kan du med 5-10 minutters koncentration også lære dig selv af aflæse en lavineadvarsel fra nordamerika.

Guide til at læse lavineadvarslen

For at forstå, hvordan du skal læse lavineadvarslen har vi lavet en "interaktiv gennemgang" af den givne lavineadvarsel. Hold musen henover billedet, og du vil se nogle grønne knapper poppe op. Få mere info ved at flytte cursoren derhen.

For at illustrere og forklare, hvordan du læser en lavineadvarsel, har jeg taget udgangspunkt i den regionale lavineadvarsel fra Tirol i Østrig på en tilfældig dag i uge 7, 2018. Den fulde lavineadvarsel for dagen finder du ved at følge linket.

Hvis du gerne vil lære noget mere dybdegående om lavinefareskalaen og de faresignaler, som lavineeksperterne bruger til at lave analysen af lavinefaren, kan du læse vores artikel om Lavinesikkerhed - De 10 faremønstre (Kan stærkt anbefales).

Find lavineadvarsler

Følg linket i det land, hvor du ønsker at finde en lavineadvarsel og herefter kan du finde en mere lokal lavineadvarsel til præcist det område, hvor du befinder dig. For Europa har vi valgt at vise alle de lande, som løbende udgiver lavineadvarsler. Og ja, det er mange lande. Det er ikke kun i alperne der er lavinefare, det er også noget man skal være opmærksom på i Skandinavien og mindre bjerge ove hele Europa. I verden har vi valgt de lande, som vil være relevant for 99% af skiere og snowboardere.

Europa

Verden

Coverphoto: Troels Iversen (Troelsiversen.com)

Forrige artikel 10 almindelige fejl i lavineterræn

Skriv en kommentar

Kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres

* Påkrævede felter