Gå til indhold
SIDSTE CHANCE FOR SKISERVICE. INDLEVERING AF SKI INDEN D. 18 MAJ
SIDSTE CHANCE FOR SKISERVICE. INDLEVERING AF SKI INDEN D. 18 MAJ
Træning som gør dig klar til ski - Trailløb

Træning som gør dig klar til ski - Trailløb

Hvorfor er det så godt med det trailløb? 

 

ååååhhhh, jeg er så glad for at vi altid får stillet de her spørgsmål, det får os alle sammen til lige at tænke over tingene og bekræftet endnu engang at ALT MOTION ER GODT FOR DIG. 

Om det så er for dit skiløb, cykling, styketræning eller hvad du nu dyrker, så er anderledes motion godt for dig. 

Og hvorfor? 

Meget enkelt - hvis du kun bevæger dig i en type belastning, så er din krop ikke klar på ændringer. OG VI VED JO at skiløb udfordre os på forskelligt terræn, underlag og vejrforhold konstant. DERFOR er det endnu vigtigere at vi er i god fysisk form, stærk ryg og bouncy ben. (Bouncy - betyder vel på en måde elastiske ben - men det engelske ord beskriver det bedst) Dine ben skal nemlig være elastiske, fjedrende og stærke i ledende så vi kan være klar på alt slags terræn når vi kommer på ski. 

Hvordan får du så det - JA ENKELT! Trailløb er for eksempel én af de mange redskaber hertil. Ved Trailløb får du både trænet din styrke i lænd, mave og ben. Styrken bruger du til at holde dit kantgreb rundt i svingende, være klar på puklerne uden at blive skudt i bagvægt og ikke mindst være forberedt på slush sne, som kan virke både hurtig og langsomt pludseligt. 

Derudover får du styrket siderne på dine ankler - som ellers kan være svære at træne i et styrkecenter. Styrken i dine fødder gør at du er langt mere agil og stærk i din omkantning på ski, samt du mindsker ømhed i og omkring dine fødder efter en dag på ski. 

Trailløb gør også noget for din reaktionsevne. JA! når du løber nedad skal du være super opmærksom på hvad der ligger på jorden og du skal kunne annalysere på få milisekunder hvad dit næste move er - sådan er det hele tiden med trailløb - hele tiden orientere dig om næste handling. Minder det dig om noget? Mange mennesker på pisten, høj hastighed og pukler overalt - annalysér, reagér og handl! 

HVOR LØBER JEG TRAILLØB?

TRAILMAND er et super event som afholder trailløb hen over vinteret, her kan du både løbe korte og lange ruter - du bestemmer selv hvor udfordrende det skal være.  Til eventet er der altid snacks ved målstregen, drikkevand og HOKA ONE ONE sko man kan prøve på turen. YES ! Du kan simpelthen prøve HOKA sko in real life. 

Hvis du geren vil træne lidt op til konkurrencerne, og også bare få en daglig rutine kan du enten løbe selv på MTB spor rundt om i Danmark - pas dog på cykellisterne - det er deres 1. ret at køre på sporene :) Et lille tip er at løbe om morgenen og formiddagen - der træner klubberne ikke og der er ikke så befærdet. Evt løb mod retningen, så du kan se cyklisterne forude. 
Der er også mange løbeklubber, dem kan i finde super nemt på Facebook eller bare Google :)  

SKO? 
Yes, vi sælger selvfølgelig trail sko i butikken og vi laver også specialsåler. Så der er masser af råd at hente der :) 

 

Forrige artikel Event Kalender for Steep & Deep
Næste artikel Skal du på sæson som skiinstruktør eller går du på efterskole hvor du skal tage en instruktør uddannelse?

Skriv en kommentar

Kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres

* Påkrævede felter