Gå til indhold

Specs beskrivelser

Directional

Når et snowboard er directional er det konstrueret til, primært, at køre i én retning. Nose er bredere og tail er smallere. På et board der er directional står du også længere tilbage mod tail af boardet. Den smallere tail, bredere nose og det lille set-back tilbage fra midten gør at det flyder bedre i pudder og er godt til at gøre stærkt på i én retning. 


Directional snowboard

DWR-behandlet

DWR er en forkortelse for "Durable Water Repellent". På dansk vil det være "Holdbar vandafvisning". Det er en behandling, som tilføres til materialets overflade, så vanddråber ikke absorberes i materialet. Derfor vil vand i dråbeform forblive på overfladen og "trille af". DWR-behandlingen er ikke lig med vandtæthed. Det begrænser dog i hvor høj grad materialet suger vand ind. Tung og/eller vedvarende regn vil trænge igennem behandlingen og gøre materialet vådt. DWR-behandlingen forlænger dog tiden inden det sker. Det er en overfladebehandling og begrænser ikke åndbarheden i materialet. Udover at skye vand er en DWR-behandling også medvirkende til at afvise mudder og støv.

Gore-Tex

Gore-Tex er en membran som er brugt i forskellige former for tøj og sko, primært til aktivt brug. Gore-Tex er ikke noget et produkt er behandlet eller belagt med. Det er derimod en membran og et laminat bestående af mikroporøse strukturer imellem et teknisk indre lag og et high performance ydre lag. Når du ser skiltet med Gore-Tex kommer det med et løfte om af dette produkt er: Guaranteed To Keep you Dry. 

 Gore-Tex hos Blacksnow

Recco

Udviklingen af Recco startede tilbage i 1970’erne og siden da har Recco været dedikeret til at forbedre deres teknologi. Recco sidder i dit tøj, hjelm, støvler og er med til at gøre SAR (Search and Rescue) nemmere for et evt. Redningshold. Recco reflekterer det radar signal som kommer fra enten en helikopter eller de håndholdte detektorer som redningsholdet er udstyret med. Ulig andre former for sikkerhedsudstyr, så kan flere Recco enheder på én person forstærke signalet. Recco erstatter ikke lavinebippere, forberedelse og gode beslutninger. Men kan være med til at gøre redningen hurtigere. Recco er stort set uforgængeligt og lever lige så længe som det stykke tøj det sidder i.

 

Recco avalange SAR

Spoon

Spoon er en 3D kontur på de fleste Jones snowboards. Ligesom på et surfboard er nose og tail “foldet” op, så det fjerner friktion fra kontaktpunkterne. Det giver en rullende og mere flydende bevægelse ind i svingene og en mere legende oplevelse på boardet. Boardet flyder også bedre i pudderet, du undgår den plov effekt der kan være med traditionelle board i dyb sne, så du ikke brænder dit bagerste ben ud. De rundede kanter skubber sneen til siden så boardet flyder ovenpå uden problemer. Spoon kommer i forskellige grader afhængigt af hvilket board et er. Spoon går fra 1.0 - 4.0, hvor 1.0 er en minimal runding og 4.0 er mere prominent.


Jones Spoon Teknologi

3BT

Idéen bag 3BT eller Triple Base Technology er at give dig som rider bedre kant til kant respons, mindre af frygten for at din kant graver sig ned og sender dig overbords samt bedre float. 3BT er en tredimensionel base som kommer på alle Bataleon snowboards. Boardet er fladt imellem og under bindingerne for stabilitet. Fra bindingerne og ud er basen foldet mere og mere, jo længere ud mod tip og tail du kommer. Det gør boardet hurtigt og stabilt når du kører det fladt. Boardet er nemmere at svinge. Når det endelig er på kant giver 3BT bedre kanthold.


Bataleon 3BT

Camber

Camber er det samme på ski som på snowboard. Ligger du dine ski eller dit board fladt kan du se en fin opadgående bue og enten dit board eller dine ski står kun på kontaktpunkterne. Når skiene eller snowboardet kommer under pres, som f.eks. et sving eller bare under din vægt. Så giver camber profilen dig maksimum kantgreb, da hele kanten er trykket ned mod sneen. Det giver også mere “pop” da skiene eller boardet er tvunget den forkerte vej. Så kan man lade camberen op fungerer det ligesom en fjeder der er komprimeret, når du hopper og fjerner trykket så hjælper camber profilen dig med at give ekstra højde.
Man ser mange ski og snowboards i dag som kombinerer flere forskellige profiler, som camber, rocker, flat osv. Men når profilen er camber så er det en opadgående bue. Dem der godt kan lide at køre stærkt, køre park og laver sving vælger ski eller snowboards med camber. 


Camber profile

Rocker

Rocker er det samme på ski som på snowboard. Ligger du dine ski eller dit board fladt kan du se en nedadgående bue. Ved rocker er kontaktpunkterne i tip og tail hævet, det giver en kortere effektiv kant og gør rocker skiene sværere at svinge skarpt på, da grebet af naturlige årsager er mindre.
Rocker profilen er fantastisk i pudderet da det kræver meget mindre at holde næsen oven på. Rocker har ikke så meget pop da profilen naturligt flex’er modsat af hvad man vil have, hvis man virkelige skal hoppe højt.
Man ser mange ski og snowboards i dag som kombinerer flere forskellige profiler, som camber, rocker, flat osv. Men når profilen er camber så er det en nedadgående bue. Dem der elsker pudder, jibbing, butters og en generelt legende følelse vælger ski eller boards med rocker. 


Rocker ski

Magnetraction

Mangetraction er Lib Tech’s pantenterede teknologi og ses på de fleste boards fra Lib Tech. Kanten er bølget som en brødkniv og giver bedre kanthold på hårdt pakket sne og is. Der er 7 strategisk placerede “bump” langs kanten på toe - og heelside fra tip til tail som giver en længere effektiv kant, da der er mere stål brugt end et traditionelt sidecut. Længere kant = bedre greb. 


Magnetraction

Sintered

En sintered base findes som oftest på boards i den højere ende af pris skalaen. Den er dyrere at lave, men holder på voksen meget bedre og er hurtigere i længere tid, før den skal vokses igen.
Den koster også mere at reparere, både hvis du gør det selv eller i en butik. For at lave en sintered base bruges der polyethylene perler. Perlerne er knust med stor kraft, det gør at der er et mellemrum mellem perlerne, som lader basen absorbere og holde på voks i længere tid.
Sintered baser er af højeste kvalitet, holder godt på voks og er hurtige. Dog skal de vedligeholdelse mere, koster mere at fikse og fåes oftest kun på dyrere boards.


Extruded

En extruded base ses, som tommelfingerregel, mest på begynder boards. Den er billigere at lave og nemmere at reparere skulle man være så uheldig at beskadige den. Den er også nemmere at reparere selv. Derfor finder man den oftest på boards i den billigere ende.
Den er også et godt valg hvis man kører street, hvor du er sikker på at basen tager skade. En extruded base er lavet ved at polyethylene perler er smeltet sammen ved meget høje temperaturer. Når de er smeltet er de tvunget sammen i en speciel maskine.
Resultatet er ét stykke solidt materiale som er ikke-porøst. Der er heller ikke noget mellemrum mellem perlerne, så en extruded base absorberer ikke så meget voks og vil derfor opleves som langsommere. Dog er den mere holdbar og kræver mindre vedligeholdelse.

Twin

Når et board er true twin så er nose og tail lige lange og lige brede. Du står præcist midt på boardet, hvilket er perfekt hvis man kører park og laver spins. Det betyder at når du kører eller lander switch vil boardet opføre sig præcis på samme måde som kørte du med dit dominerende ben forrest.


Snowboard Twin

Skate Tech

Skate Tech er en teknologi fra Now som er taget direkte fra skateboardets verden. Skate Tech efterligner bevægelsen fra traditionelle skateboard trucks. Bindingen vipper på boardet og hjælper med at udnytte og forøge energien fra din krop, for nemmere at lægge pres på kanten.
Med en traditionel binding formindskes energien igennem flex fra highback og baseplate, og tvinger dig til at stramme dine straps mere, køre med mere forward lean eller køre med en stivere highback. Alt sammen noget som giver træthed i fødderne. Skate Tech hjælper på det ved at vippe som på et skateboard, så du ikke skal arbejde så hårdt for at svinge boardet.


Now Skate Tech

Happy Lense

Happy Lense giver forøgede farver, klarhed og kontrast. Det filtrerer alle de dårlige stråler fra solen fra og lukker kun de gode stråler ind. Happy Lense er den eneste linse teknologi på markedet som udnytter fordelene ved lang-bølget blåt lys og lukker de skadelige kort-bølgede blå stråler ude.
De blå lang-bølgede stråler hjælper dig til at se bedre ved at forøge kontrast, farve, klarhed og ved at gøre farverne skarpere. Grunden til at Happy Lense hedder Happy Lense er fordi lang-bølget blåt lys øger produktionen af serotonin i hjernen, som er det stof som påvirker vores humør.
Happy Lense er teknologien som gør dig gladere.


Happy Lense by Spy

Chroma Pop

Chroma Pop er en linseteknologi udviklet af Smith. Chroma Pop giver mere naturlige farver, større defination og klarhed end traditionelle linser.
Vores øjne har svært ved at skelne imellem der hvor de blå og grønne, og grønne og røde bølgelængder krydser hinanden. Chroma Pop filtrerer de overkrydsninger, og det giver mere definition. Chroma Pop kommer i et hav af forskellige solbriller og goggles fra Smith.
Chroma Pop Snow kommer som Chroma Pop Storm, Everyday og Sun. Så du kan finde den linse der passer bedst til dine behov.


Chroma Pop by Smith

Lumalens

Lumalens er Dragons bud på hvad en linse skal kunne. Lumalens er en farve optimerende teknologi, som giver høj defination hen over hele farvespektret i forskellige lysforhold. Udviklet til at optimere sigtbarheden i alle miljøer. Dragon’s Lumalens teknologi giver forstærkede farver, forøget kontrast, præcis dybde opfattelse og reducerer træthed i øjnene for optimal performance hele dagen.


Lumalens

Sonar

Sonar er den eksklusive linseteknologi i Anon goggles. Sonar er udviklet af Zeiss Optics, der er kendt over hele verden for deres linser. Sonar linser forbedrer dramatisk dit udsyn i udfordrende lys- og sneforhold. Linserne fremhæver kontraster, øger dybdeopfattelsen og giver ultimativ definition. Det gør SONAR ved at fremhæve kontrastfremmende lysbølger og filtrere lysbølger, som hæmmer kontraster. Det giver dig et klarere og bedre udsyn i al slags vejr.

MFI

MFI, eller Magnetic Facemask Integration, er Anons løsning på facemasks og balaclavaer, som ikke sidder perfekt. Med magneter i facemask og magneter på framen i deres MFI-kompatible goggles, vil facemasken sætte sig helt tæt op til skibrillerne. Dermed får du et perfekt fit i alle situationer. anon-mfi

SPIN

SPIN er POC’s patenterede teknologi som tillader hjelmen at rotere på hovedet og derved mindske den rotationelle kraft ved styrt. SPIN står for Shearing Pads INside. POC har med SPIN erstattet de puder som normalt sidder i hjelmen og givet dem en funktion. Puderne kan bevæge sig i alle retninger.
Ikke alle fald er ens, og forskning viser at kraften der skal til for at give seriøse skader ofte er meget lavere ved slag som er skrå frem for helt linære. Så derfor har POC udviklet SPIN for at give dig ekstra sikkerhed. SPIN kommer både i POC’s skihjelme, såvel som cykelhjelme.


Spin teknologi

MIPS

MIPS står for Multi-Directional Impact Protection System. MIPS er designet til at beskytte mod de rotationelle bevægelser, eller kinematik, transmitteret til hjernen ved styrt som ikke er helt linære. Den rotationelle bevægelse er en kombination af rotationel energi og rotationelle kræfter fra styrt som er i en vinkel. Den form for styrt øger risikoen for mindre og alvorlige hjerneskader. MIPS sidder som en skal inde i hjelmen og absorberer og omdirigerer de kræfter som er på spil ved styrt, derved beskytter den bedre end en traditionel hjelm.

MIPS teknologi

Prizm

Prizm er en revolution inden for linse optic. Det er bygget på års research og forskning med farver. Prizm linser giver fuld kontrol over lys gennemstrømningen, og på den måde får du en linse der er tunet til at maksimere kontrast og forøge sigtbarheden. Du finder Prizm i både goggles, solbriller og cykelbriller fra Oakley. Prizm kommer i forskellige farver, nogle er gode til rigtig stærk sol, hvor andre er bedre til overskyet vejr og fladt lys. Andre er mere all-round hvis du bare skal bruge én goggle til det hele.Oakley Prizm Torch, Jade, Sapphire, Rose, High Pink, Black Iridium

Primaloft

Primaloft er originalt udviklet til den amerikanske hær, som ville have et vandafvisende syntetisk materiale som alternativ til gåse dun. Du finder Primaloft i en lang række outerwear i dag, alt fra fodtøj, handsker, jakker, skiundertøj etc. Primaloft er inddelt i 3 serier, Black series, Silver series og Gold series. Det essentielle. Primaloft er et varmt, blødt og letvægtsmateriale konstrueret af genbrugte forbrugermaterialer som plastic mv. Lige så alsidig som vejret. Høj performance isolation med en lang række funktioner, for at hjælpe dig til at trodse elementerne. Primaloft er et benchmark inden for syntetisk isolerende materialer. Kig efter mærket på dit Primaloft produkt for detaljeret information omkring funktionerne.

Primaloft

Merinould

Merinould kommer fra fåreracen merinofår. Det er en særlig fin uld med ultra fine fibre. Egenskaberne af merinould taler for sig selv. Tøj af merinould kan bæres i længere tid end normalt uld, da det har en naturlig resistens over for mikrobiel vækst. Så det begynder ikke at lugte fælt.
Merinould er også hydrofilt og kan suge op til 35% af sin egen vægt før at det begynder at føles vådt. Det kommer dig til fordel uanset om du er i et varmt eller koldt klima. I modsætningen til syntetiske materialer eller bomuld, kan merinould generere varme, selv når det er vådt.
Strukturen i ulden er med til at skabe små luftlommer, som er med til at isolere dig fra kulden. I varmen vil ulden absorbere fugt fra kroppen og køle dig ned, i takt med at fugten fordamper.
Merinould koster typisk mere end sin syntetiske modpart. Men der bliver også lagt vægt på dyrevelfærd hos de brands vi fører.
Merinould er det hele værd, hvis du lever et aktivt liv.


Merinould, merinofår

Normal

Helt som den plejer. Hverken alt for stor eller alt for lille. Vi anbefaler den størrelse du normalt bruger.
Hvis i tvivl, så tjek altid vores størrelsesguide med producentens mål. Så kommer du som oftest afsted med den rigtige størrelse.

Normal størrelse

Tight

Lidt mindre end hvad du er vant til. En jakke eller buks med et tight fit sidder til, og kan virke mindre end den størrelse du normalt bruger.
Tjek gerne vores størrelsesguide med producentens mål. Så kommer du afsted med den rigtige størrelse.

Tight størrelse

Loose

Større end hvad du forventer. Loose fit sidder, som ordet indikerer, mere løst. Så størrelsen kan godt virke større end den du normalt bruger.
Tjek gerne vores størrelsesguide for producentens mål, så du kommer afsted med den rigtige størrelse.

Loose størrelse

Occigrip

Occigrip er Sweet Protections justerbare størrelsessystem. Det er et spændesystem, som sikrer dig nem størrelsesjustering af din hjelm. Dermed får du det sikreste og mest komfortable fit. Det smarte ved Occigrip er at, det er et spænde som sidder rundt på hele indersiden af hjelmen, således at størrelsen bliver indstillet omkring hele hovedet og ikke bare i nakken.

 

occigrip

SAS-TEC

SAS-TEC producerer beskyttelsesplader, som bruges af flere actionsports-firmaer. Det er beskyttelsesplader lavet i visco-elastisk skum, der er blødt og kan forme sig efter din kropsform. Når beskyttelsespladen modtager et stød, absorberes stødet i skummaterialet og beskyttelsespladen bliver hård. Efterfølgende bliver pladen blød og medgørlig igen. Det beskyttelsesplader med maksimal sikkerhed og bruges i beskyttelsesudstyr til ski, snowboard, MTB og MC. De lever op til EU's strammeste sikkerhedscertificeringer. Ses ofte i rygskjold samt i albue- og knæbeskyttere.

Impact Shields

Hjelme med Impact Shields har en formstøbt stødabsorberende EPS Liner med Impact Shield indlæg, som giver en uovertruffen stødabsorbering. Det er den bedste stødabsorberende teknologi. Teknologien distribuerer stødet fra indersiden af hjelmen og ud i større områder, fra der, hvor hovedet har mest brug for det (i fronten og i nakken).

 

impact-shields

TLC

TLC er en skalteknologi til hjelme. Forkortelsen står for Thermoplastic Laminated Carbon Fiber. Det er en teknologi som kombinerer elasticiteten fra sprøjtestøbt plastik med stivheden og styrken fra carbon. Det giver mulighed for meget effektivt at give hjelmen de ønskede egenskaber de rigtige steder. Højere styrke og stivhed i de områder, hvor det er mest påkrævet og mere elasticitet i andre områder af hjelmen.

 

tlc

ABS

ABS er en skalteknologi til skihjelme. Det er sprøjtestøbt skal i Thermoplastic, som er utrolig let og meget stødsikker, fordi at konstruktionen er forstærket med gummi. En ABS skal er støbt med ekstrem præcision for at give den bedste ratio mellem vægt og performance.

 

abs-skal

EPP Liner

EPP er en forkortelse for Expanded PolyPropylene. Det er et kernemateriale, der beskytter dit hovede igen og igen. Det er et skummateriale, som kan tåle at blive udsat for gentagne stød og vil efter et styrt langsomt genvinde sin form og stødbeskyttelse. Derfor er det oplagt som stødabsorberende materiale i ski-, snowboard- og MTB hjelme, da det kan tåle og beskytte ved gentagne styrt og slag.

 

epp-liner

Carl Zeiss

Carl Zeiss var en tysk mekaniker, som i 1846 grundlagde virksomheden af samme navn: Carl Zeiss. Virksomheden beskæftigede sig allerede dengang med præcisionsmekanik og, i særdeleshed, præcisionsoptik. I dag, 172 år senere, producerer Carl Zeiss alle former for optik inkl. kikkerter, medicinsk teknologi, kamera og biograflinser af højeste kvalitet. Hos Blacksnow har vi i særdeleshed haft fokus på Carl Zeiss i forbindelse med deres unikke samarbejde med POC, hvor de samarbejder om at udvikle præcis og skarp optik til actionsport.

Clarity

POC tager med deres Clarity linser, kvaliteten af goggles optik til nye højder. I samarbejde med Carl Zeiss er Clarity linsen udviklet med specifikke og højt avancerede nuancer, som giver dig den bedste synsoplevelse på bjerget. Clarity linsen giver dig et perfekt udsyn ved at forbedre kontrast og lys. Den unikke Spektris spejlbelægning i Clarity linsen, er udviklet og designet til at give dig optimalt udsyn på solskinsdage, overskyede dage og alt imellem.

VPD

VPD er en forkortelse for Visco-Elastic Polymer Dough. Ja vi ved det. Det lyder meget fancy og teknisk, men det er simpelt. VPD er POC’s egen sikkerhedsteknologi til ski, snowboard og cykel. I samarbejde med specialister inden for rygskader, teamriders og eksperter inden for materialer og konstruktion, har POC udviklet deres VPD-teknologi for at give dig den højeste beskyttelse og komfort på markedet. POC's beskyttelse med VPD teknologi er udviklet i et materiale der giver dig fuld bevægelsesfrihed og samtidigt ekstremt ventilerende. Det fungerer ved at det bløde og formende materiale absorberer stødet ved et styrt og bliver øjeblikkeligt hårdt. Efterfølgende bliver materialet blødt og formbart igen. VPD er altid sikkerhedscertificeret til at lave op til EU's højeste sikkerhedsstandarder

Aramid

Aramid er en varmeresistent og utrolig stærk syntetisk fiber, som hovedsageligt bliver brugt i skudsikre veste. Dette har POC inkorporeret i flere af deres hjelme, da teknologien kan bruges til at øge sikkerheden i hjelmene.

  • Aramid in mold betyder at aramid-fibrene er støbt ind i hjelmene som et slags “skudsikkert” stof. En aramid in-mold hjelm konstruktion er utrolig let og samtidigt sikker.
  • Aramid bridges betyder at aramid fibrene simpelthen er støbt ind i kernen af hjelmen og på et større areal. Med aramid bridges støbt ind i din hjelm, får du en utrolig sikker hjelm, der samtidigt er åndbar, grundet Aramid-fibrenes stofagtige look.

VDSAP

VDSAP står for ventilated double shell anti-penetration. Som navnet antyder, er der her tale om en skalteknologi til skihjelme, som er konstrueret af to åndbare skallag. De to skallag er placeret forskudt af hinanden. Dette giver maksimal beskyttelse imod skarpe genstande og hårde slag. Samtidigt sikrer det en god luftventilationen mellem de to skallag, hvilket holder skihjelmen ventileret og tempereret.

HDO

Oakley HDO (High Definition Optics) er Oakleys garanti for optimal sikkerhed og performance i alle deres linser. De lever op til alle de krav, som Oakleys hold af professionelle atleter stiller af krav til deres goggles og solbriller. Med Oakley HDO kan du forvente det klareste og mest præcise udsyn. Med HDO opfylder, og overgår, Oakley alle teststandarderne for American National Standards Institut, som er en målestok for linseteknologi og -performance.

EPS Liner

EPS er en forkortelse for Expanded Polystyrene. Du kender garanteret EPS fra “fragile” pakker. Heri er der oftest et materiale til at beskytte din ordre. Dette er sandsynligvis EPS i form af en masse små hvide kugler. Disse støbes sammen for at skabe EPS Lineren - som er den stødabsorberende del i visse skihjelme. EPS Lineren absorerer energien ved at den støbte plastik deformeres. Plastikken bliver permanent deformeret, hvorfor en hjelm med EPS Liner ikke er lige så god til at absorbere gentagne stød, som f.eks. en hjelm med EPP liner.

In Mold

Groft opridset findes der 2 måder at producere hjelme på. Den ene er den såkaldte In Mold skihjelm. Denne metode til formstøbning af hjelme kombinerer en hård skal af polycarbonate med hjelmens stødabsorberende liner. In-mold hjelme er typisk lettere end en hardshell hjelm, men giver ikke helt samme holdbarhed.

Modular Brim System

Modular Brim System (MBS) er Oakleys eget integrationssystem af hjelme og goggles. Goggles er ofte for store eller for små til skihjelmen. Med MBS fra oakley er det slut med hjelm og goggles, som ikke passer sammen. Du kan skifte mellem to forskellige størrelse skygger på hjelmen, så fittet mellem hjelm og goggles altid er optimalt. Systemet sikrer ubegrænset ventilation, så du undgår duggede goggles.

Graphene

Graphene er et nobelprisvindende materiale. Det er det stærkeste, letteste og tyndeste materiale som mennesket kender til. Lettere end træ og metal, hårdere end diamant og 300 gange stærkere end stål.

Grip Walk

Grip Walk findes på mange førende skistøvler. Det er en skistøvle sål, som er lavet i et blødt og slidstærkt materiale. Sålen har en rocker profil, der giver dig et naturligt rul når du går. Sålen giver dig en mere sikker og komfortabel gang uanset om det er på asfalt eller på klipper.

Karuba

Karuba er en træsort som Head bruger i deres ski. Karubatræ minder utrolig meget om Balsatræ og er en blød og utrolig let træsort med en eminent opdrifts evne. Heads ski med en Karuba kerne er derfor utroligt lette og fleksible og medvirker til at skien er optimal til høj fart såvel som til at lege rundt på bjerget.

Lumalens

Lumalens er en farveoptimeret linseteknologi, som tilbyder dig ultra high-definition optik over hele lysspektret. Lumalens er designet til at forbedre synlighed og kontrast i alle situationer. Derudover giver den eksklusive Lumalens teknologi mere levende farver og mere præcis dybdeopfattelse. Ved at bortfiltrere lys, som giver uklarhed og blænding og fremhæve lys som intensiverer klarhed og kontrast formår Lumalens at sætte nye standarder for linse performance. Så du kan se mere, reagere hurtigere og performe bedre!

Dryplay

Dryplay er Picture Organic Clothings egen membran. Den fungerer på samme måde som andre vandtætte og åndbare membraner, men er lavet på en klima- og miljøvenlig måde. Det er en PFC-fri (fluorcarbon) membran. Det er et stof, som er skadeligt for både mennesker og natur. Membranen er Bluesign certificeret, hvilket er din garanti for at den er produceret i en miljøvenlig produktion. Den er præcist lige så vandtæt og åndbar som andre førende membraner. Fås i forskellige klassificeringer og styrker.

dryplay

rPET

rPET er en forkortelse for "Recycled Polyethylene Terephthalate". Med andre ord er det genanvendt PET plastik. PET er en af de mest almindelige typer plastik i verden og er 100% genanvendelig. Det koster 75% mindre energi at producere rPET fremfor nyt PET. I skitøj kan rPET anvendes ved at spinne plastikken til tråd og herefter væve stof af den spundne plastik. Det har præcist samme egenskaber som almindeligt PET, men er mere klima- og miljøvenligt.

rpet

DryVent

DryVent membranen er vandtæt, vindtæt og åndbar. Ydermaterialet er DWR-behandlet, så det skyer og afviser vanddråber. Materialet har flere lag, som alle er designet til at transportere fugt væk fra kroppen. DryVent er mere fleksibelt og lettere, men mindre åndbart og mindre slidstærkt end f.eks. Gore-Tex. DryVent er typisk lidt billigere end lignende membraner.

dryvent

FuseForm

FuseForm er en revolutionerende vævningsproces, som kombinerer tykkere, og mere holdbare, tråd med lettere og tyndere tråd i de mest udsatte områder. Det er en effektiv måde at reducere vægten og lave syningsfrie transitioner fra ekstra holdbare zoner til lettere zoner. Den innovative teknologi forbedrer slidstyrken, giver et mere strækbart materiale og i sidste ende mere bevægelsesfrihed.

fuseform

REPREVE

REPREVE er verdens førende fibre af rPET (genanvendt plastik). Fibrene kan f.eks. laves af gamle plastikflasker. Ved at købe produkter med REPREVE er du med til at genanvende plastikaffald, fjerne affaldet fra jorden og mindske klimapåvirkningen fra produktionen af den købte vare. Det er en vinder. Til dags dato har REPREVE genanvendt 17,5 mia. plastikflasker.

repreve 

RideDry

RideDry er Planks' egen vandtætte, åndbare og vindtætte membran. Det er en teknisk membran, som fås i flere forskellige typer. RideDry10, RideDry15 og RideDry20, hvor tallet illustrerer membranens vandsøjletryk og åndbarhed. Det er en slidstærk og holdbar membran, som er på højde med mere kendte membraner.