Gå til indhold
3 tips til at vælge solbriller - Steep & Deep

3 tips til at vælge solbriller

Tips til at vælge solbriller

1. Hvad skal du bruge dem til?

Det første du skal beslutte dig for, er hvad du skal bruge solbrillerne til. Er de tænkt til hverdagsbrug, en kombination mellem hverdag og sport eller udelukkende til sportsbrug.

Dette valg vil give dig den første indikation af, hvilken type solbriller du har brug for. Hvis du primært eller udelukkende skal bruge dem til hverdag og festlige lejligheder er der ingen grund til at vælge et par hurtige sportssolbriller. Medmindre du selvfølgelig gerne vil være hurtig i enhver situation. :) Det samme kan siges om at vælge et par lifestyle solbriller til sport. Her har valget dog lidt andre konsekvenser, da sportssolbriller ofte er bygget til også at beskytte dit ansigt i forbindelse med f.eks. styrt på MTB. Det vil lifestyle solbriller ikke være lavet til.

Bottomline: Vælg et par solbriller, som matcher dit brug.

2. Linsen

Next up, er at vælge hvilken linse du har brug for. Skal den være helt mørk, eller skal den være lidt lysere. Med spejllinse eller uden? I lifestyle kategorien vil linserne typisk være relativt mørke og den primære forskel vil være forskellige tints (farve af linsen). Der handler det mere om at vælge det look, som du foretrækker.

I sportssolbriller vil der typisk være en større forskel på linserne. Nogle solbriller kommer med linser, som er kreeret til skiftende lys, mange overgange mellem lys og skygge og lign. Mens der vil være andre linser, som er helt mørke for at beskytte øjnene mod solen. Ved sportssolbriller bør du gøre op med dig selv, hvor du anser det for sandsynligt at du kommer til at bruge brillerne og finde en linse, som matcher de lysforhold.

Bottomline: Find en linse, som matcher dit look eller som passer til dine omgivelser.

3. Størrelse

Til sidst skal du se efter størrelsen på solbrillerne, for at finde ud af om de passer til dit ansigt og dit hoved. Solbriller fås typisk i forskellige størrelser. Når man taler om størrelse på solbriller, så er det framen og linsens størrelse, som der henvises til. 

Her handler det både om look. Passer en given størrelse solbrille til dit ansigt. Det kan f.eks. ikke anbefales at vælge en XL-frame, hvis du har et lille/mindre ansigt. Samtidigt så handler det også om komfort. Du vil gerne have et par solbriller, som sidder komfortabelt på ansigtet. Det kræver at brillens arme og størrelsen på linsen passer omkring ørerne og næsen.

Primært er det dog et spørgsmål om look. Hvis du vælger en brille, som matcher dit køn vil den typisk passe glimrende i størrelsen.

Bottomline: Vælg en solbrille, som har en passende størrelse

Forrige artikel Sommerski i Europa - Guide til at stå på ski om sommeren!
Næste artikel Video: Tips til at bruge Marker Kingpin touring binding

Skriv en kommentar

Kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres

* Påkrævede felter