Gå til indhold
Køb af skistøvler – Guide til valg af skistøvler - Steep & Deep

Køb af skistøvler – Guide til valg af skistøvler

Skistøvler er uden at overdrive den vigtigste del af dit skiudstyr. Glem alt om skitøj, handsker, ski eller noget helt fjerde. Et par gode støvler er ekstremt vigtige og kan gøre forskellen på en god og dårlig dag på bjerget. Derfor har vi skrevet denne grundige og dybegående guide til valg af skistøvler.

Skistøvler er alfa omega for dit skiløb
Grunden til at skistøvler er så vigtige, er at det er den eneste måde at overføre dine krops intentioner til dine ski. Et præcist fit er vigtigt for kontrol og performance. Derfor er det investeringen værd at bruge ekstra tid og energi på at finde en skistøvle med det helt rigtige fit. Det er ikke nemt. Skallen i skistøvler er lavet i hård plastik. Der vil derfor næsten altid være en konflikt mellem formen på din fod og formen af skistøvlen, hvilken kan skabe problemer med støvlens fit.

Guide til køb af skistøvler

Vil du ud og køre offpiste er et par stærke og performance orienterede skistøvler sagen!

Målet i en skistøvle er at finde en størrelse og form, som du kan være komfortabel i uden at gå på kompromis med støvlens performance. Alles fødder er unikke. Uanset hvad nogle støvlefittere vil fortælle dig, så er der ikke nogen “korrekt” måde at tilpasse dine skistøvler. Størrelse, form, flex og features på den ideelle skistøvle for dig er afhængig af niveau, ambitioner, højde, vægt, dage på ski og flere faktorer.

Stort udvalg af skistøvler:

Du bør være opmærksom på dette

Grundet deres konstruktion og det job, som de er sat i verden for at udføre, vil skistøvler aldrig være lige så komfortable som almindelige sko og du bør ikke forsøge at fitte dem på samme måde. Når du prøver skistøvler, skal du huske at den skum, der bliver brugt på indersiden af skistøvlen som polstring, vil blive presset sammen ved brug, så hvad der føles som et tight og godt fit i butikken, vil blive mere løst efter et par dage på ski. Når du står og skal vælge nye skistøvler, skal du overveje følgende:

  • Type skiløber
  • Størrelse
  • Sådan prøver du skistøvler
  • Flex
  • Features

Type skiløber

Start med at vurdere, hvor du passer ind i denne oversigt over skiløber type og niveau. Dette vil give dig en idé om hvilket fit, flex og features, du skal kigge efter i en skistøvle.

Køb af skistøvler

Begynder/Let-øvet

Du foretrækker grønne og blå pister og størstedelen af tiden finder du dig selv cruise nedover præparerede pister. Du arbejder stadig på at mestre sportens mekanikker, men gør jævnlige fremskridt. Den bedste skistøvle til niveau begynder/let-øvet er et blødere til medium flex og et fit som giver dig konfort til hele dag på ski.

Note: En atletisk skier, som har mange dage i løbet af en vinter, kan nemt komme videre til næste niveau på en sæson eller mindre.

Let-øvet/Øvet

Du nyder at kører i afvekslende terræn og hastigheder, hvilket inkluderer pukler og stejlere terræn, som kræver mere præcis styring og kontrol fra skistøvlerne. Du kører røde og sorte pister, cruiser på pisten og eksperimenterer måske med offpiste. Let-øvet/øvet skiere har ofte kørt på ski i flere år og bør kigge efter skistølve med et medium flex og et fit som er præcist nok til at have fuld kontrol i varierende sne- og terrænforhold.

Øvet/Ekspert

Du kører over hele bjerget med selvsikkerhed. Du kan nemt lave transitionen fra den præparerede piste til offpiste i varierende sneforhold. Uanset om det er pudder, opkørt sne, is eller pukler. Du bør kigge efter en skistøvle med et stivt til meget stivt flex og et meget præcist fit. Ekspert skiere går nogle gange med vilje en størrelse ned i støvle, både ift. længde og volume, for at få et mere præcist fit, som bliver tilpasset den enkeltes fod.

Note: Ekspert skiere i park og pipe foretrækker ofte et mere komfortabelt fit og blødere flex end eksperter i andre grene af skiløbet.

Størrelse på skistøvler

Mondopoint

Størrrelsen på skistøvler bliver målt på en skala, som kaldes for Mondopoint skalaen. Din mondostørrelse er længden af din fod målt i centimeter. Du kan bestemme din Mondopoint størrelse ved at måle din fod på et stykke papir.

Sådan gør du

Du stiller foden på et stykke papir og holder kuglepinden eller blyanten vertikalt imod din fod og markerer stedet på papiret. Mål derefter længden fra hælen til markeringen, hvor dine tæer er længst. Rund ned eller op til den nærmeste halve centimeter. Hvis opmålingen af din fod viser 26,2 cm, så er din Mondostørrelse 26.0.

Se vores komplette oversigt over mondopoint størrelser

Brug tynde skisokker

Når du skal prøve skistøvler, eller stå på ski generelt, så anbefaler vi at bruge tynde eller meget tynde skisokker. Selvom en tykkere skisok kan være varmere, så vil plastikskallen og inderstøvlen give masser af isolering og varme. Tykkere sokkere gør afstanden mellem dine støvler og din fod større, hvilket giver mindre kontrol og længere responstid. De bedste skiere bruger ikke de tyndeste sokker uden grund.

Begynder/Let-øvet

Er du på begynder/let-øvet niveauet anbefaler vi at du vælger en skistøvle tæt på den målte Mondopoint længde, selv hvis den føles lille. Husk at inderstøvlen vil blive presset sammen efter du har kørt i den et par gange, og du vil hurtigt føle at der kommer mere plads i skistøvlen.

Let-øvet/Øvet

Er du let-øvet/øvet? Så anbefaler vi også at vælge en støvle tæt på den opmålte størrelse, eller en smule mindre. Skistøvlen bør have et stivere flex. Vær opmærksom på bredden af støvlen og vælg en med et tight fit.

Øvet/Ekspert

Øvet/Ekspert skiere kan med stor succes ofte vælge en skalstørrelse, som er en smule mindre end deres reelle størrelse for et ekstremt præcist og responsivt fit. Samtidigt med at du vælger en skistøvle med et stivt eller meget stivt flex.

Note: At gå ned i størrelse i dine skistøvler, kan kræve at du samarbejder med en erfaren skistøvlemand for at gøre dine nye skistøvler komfortable nok til skiløb.

Sådan prøver du skistøvler

Den rigtige størrelse

Et let pres på dine længste tæer når støvlen er spændt, indikerer som oftest at skistøvlen vil være den rigtige størrelse efter lidt brug. Hvis skistøvlen føles for kort, prøv at spænde de øverste spænder og flexe støvlen hårdt. Dvs. kør dit knæ fremad med al din vægt. Dette vil tvinge din hæl tilbage i skistøvlen og give mere plads foran. Check inderstøvlens fit ude af skistøvlen, for at se om et evt. pres på tæerne kan være inderstøvlen i stedet for den hårde plastik skal. Hvis inderstøvlen er problemet, kan den som oftest blive strukket lidt af din butik eller lokale støvleekspert.

Note: Vær opmærksom på at det ofte er muligt at gøre en skistøvle, som er lidt for lille, større. Det nærmest er umuligt at gøre en skistøvle mindre.

Skal fit

En udbredt metode til at måle længden af skistøvlens inderside kaldes et “skal fit”. Det er en god måde til at vurdere, om en given skistøvle er tæt på at være den rigtige størrelse. Testen kræver at du fjerner inderstøvlen og sætter din fod ind i den bare skal. Lader din fod glide fremad indtil dine længste tæer netop rører enden af skallen. Derefter skal du tjekke afstanden mellem din hæl og den bagerste del af skallen.

Fingermåling

De fleste gør det med fingerne eller et stykke træ med en kendt tykkelse. De fleste som arbejder med skistøvler til dagligt, kalder lidt upræcist dette for “fingermåling”, hvilket er ganske upræcist da ingen har lige tykke fingre, men det passer nogenlunde. Når man går efter denne standard, så er 1-1,5 fingertykkelse en godt performance fit. Mere end to fingre er oftest for meget og mindre end én finger er race fit.

Note: Skistøvlefabrikanter laver ikke skistøvler i halve størrelser. Det betyder at en størrelse 26.0 og 26.5 normalt er præcist den samme skal. Forskellen mellem de to ligger i mængden af polstring i inderstøvlen og/eller tykkelsen af sålen.

Prøver du en skistøvle og den føles enten for stor eller for lille, skal du gå en hel størrelse op eller ned, hvilket vil gøre støvlen en centimeter større eller mindre.

Fodbredde

Længden af skistøvlerne er ikke den eneste størrelsesfaktor, som du skal kigge efter. Ligesom fødder, så har hver skistøvle en unik form. De fleste producenter af skistøvler laver nu to eller tre forskellige modeller, med forskellig fodbredde, for at tilpasse sig kundernes  fødder. Generelt kan du dele fodbredde ind i tre forskellige kategorier: smal, medium og bred. Dette er bredden af forfoden målt en smule diagonalt henover metatarsalhovedet.

Smal skistøvle

Smalle skistøvler har normalt en forfodsstørrelse på 97-98 mm. Samtidigt er de også forholdsvist smalle henover midtfoden. Disse støvler er bedst til dig med en smal fod, som også har en lav volumen.

Medium

Mediumbredde skistøvler har en forfodsbredde på 99-101mm. Disse skistøvler passer godt til almindelige fødder og har et mere afslappet fit henover midtfoden og hælen end de smalle skistøvler.

Brede

Brede skistøvler passer bedst til dig som har en bredere fod med større volumen og har typisk en forfodsbredde på mellem 102 og 106 mm.

Note: Traditionelle stivere performance skistøvler blev normalt kun lavet til smallere fodbredder. Ekspert skiere som havde bredere fødder, var derfor tvunget til at udstå smerten eller arbejde med en støvlefitter for at tilpasse støvlen til deres fod. Begyndere og let-øvede skiløbere, som havde brug for en støvle med et blødere flex, havde ofte ikke noget andet valg end at købe brede “komfort” skistøvler, selvom de havde en small fod med lav volume. Dette er langsomt ved at ændre sig, men ekspert skiere med meget brede fødder og nye skiløbere med smalle fødder vil fortsat mærke at udvalget er smalt til deres krav.

Har du mærkelige fødder?

Abnormaliteter i din fods form, som knyster, knoglesporer, ekstra store tæer eller knoglede fremspring, som ikke er normale i din størrelse kan også give problemer med skistøvlens fit. Disse problemer er ofte bedst klaret ved at lade en erfaren støvlefitter tilpasse skistøvlen, så støvlen bliver tilpasset det problematiske område i stedet for at købe støvlerne et nummer større.

Støvleproducenter laver ofte mere end en model eller flex til hver fod- og støvlebredde. Så hvis du finder en god skistøvle, der har et godt fit, men ikke det rette flex, kan du altid se om ikke der findes en blødere eller stivere version.

Volumen

Volumen går for det meste, men ikke altid, hånd i hånd med bredden på forfoden. Derfor vil skistøvler med en smal fodbredde generelt også have mindre volumen gennem midtfoden og hælen, mens skistøvler med en bred fodbredde generelt have mere plads over hele foden. Skistøvleproducenterne oplyser dog ikke volume som et nummer, så desværre er den bedste mulighed for at sige om en støvles volumen passer dig, er ved at prøve skistøvlen på.

Vrist

Vristhøjden er et andet nøgleområde, som skistøvlefabrikanterne arbejder med på forskellige måder. Din fod er ganske følsom overfor pres på visten, så du vil, som oftest, kunne sige om det er et problem efter at have haft skistøvlerne på i 10-15 min. Hvis en skistøvle er for stram henover vristen kan det være mere udfordrende at fixe end en støvle, der er for stram omkring din fod. Så det er vigtigt at du lægger mærke til støvlefittet omkring vristen, når du prøver støvler.

Flex rating i skistøvler

En skistøvles flex refererer til hvor svært det er at bøje eller flexe skistøvlen fremad. Støvle flex kommer i alt fra rigtigt blød til race stive skistøvler. Dette er gives ud fra et numerisk “flex index”, som almindeligvis ligger mellem 50 (meget blød) til 130 (meget stiv). Ofte er dette nummer skrevet på ydersiden af skallen.

Metoden til at bestemme en skistøvles flex er ikke standardiseret, så en flex 100 støvle fra en fabrikant, behøver ikke nødvendigvis at være det samme som et andet firmas flex 100 støvle. Brug flex nummeret, som en start, men hæng dig ikke for meget i dem. Nogle fabrikanter bruger også en 1-10 flex rating skala, så det kan være svært at sammenligne flex fra forskellige støvleproducenter.

Vi forsøger altid at give dem vores vurdering om en støvle er blød, medium, stiv eller meget stiv. Skiracere og andre ekspert skiløbere, kan foretrække skistøvler som er endnu stivere end flex 130. Disse støvler er normalt kun tilgængelige via specialordrer i ekstremt smalle skistøvler med lav volumen. Støvler som disse har oftest en forfodsbredde på mellem 92 og 95 mm.

Flex rating mænd

Begynder – Let øvet: 60-80 – Blød

Let øvet – Øvet: 85-100 – Medium

Øvet – Ekspert: 110-130 – Stiv

Race: 130+ – Meget stiv

Disse tal kan bruges som et godt udgangspunkt, når du skal vælge skistøvler, men husk at der ikke er nogen industristandard. Vi anbefaler derfor ikke at bruge tallene til mere end en generel guideline, til at vælge en interessant skistøvle eller sammenligne to modeller indenfor samme brand. Terræn, fart og type sne spiller også en rolle når du skal vælge flex til din skistøvle.

Skistøvler

Et eksempel på et par raceorienterede skistøvler.

Professionelle freeride og big mountain skiere vælger ofte støvler, som er smule blødere end World Cup Racere. Pro freestylere bruger ofte endnu blødere støvlere. I variabel sne og meget stejlt terræn kan det være en fordel at have en smule mere bevægelse (læs: lavere flex) i den øvre del af støvlen. En hård og smooth overflade, som en portbane, og teknik som kræver pres på tippen kræver en stivere skistøvle.

Personligt valg

Personlig præference og din fysik er lige vigtigt. En atletisk begynder kan føle sig rigtigt godt tilpas i en medium til stiv støvle, mens nogle professionelle skiere foretrækker en mediumstiv skistøvle, fremfor en ekstrem stiv model. Din højde og vægt er også faktorer, som spiller ind når du skal vælge det bedste flex til dig. Er du lav og let, så ligger du ikke samme pres på skistøvlen og en meget stiv skistøvle vil være hårdere at flexe. Er du større og tungere, så kræver det en stivere skistøvle, selv hvis du er nybegynder. Hold dette for øje, hvis du er mindre eller større end gennemsnittet.

Flex rating kvinder

Begynder – Let øvet: 50-60 – Blød

Let øvet – Øvet: 65-80 – Medium

Øvet – Ekspert: 85-100 – Stiv

Race: 110+ – Meget stiv

Da kvinder normalt vejer mindre i forhold til deres højde og fodstørrelse end mænd, så er kvinders flex rating en smule lavere. Ligesom med skistøvler til mænd, så vil kvinder i race og ekspert skiløbere, som foretrækker et stivere flex end 110, ofte skulle ligge en specialordre og støvlerne vil komme med et meget smalt fit med lav volume.

Form på overdel

At få en overdel, som af størrelse og form, passer til din læg er en vigtig del af at få en skistøvle med et godt fit. Formen og højden af både skistøvleskallen og inderstøvlen, er en stor overvejelse for kvinder (hvis lægge generelt er lavere og proportionelt større end mænds), eller for dig som har meget store lægge. Hvis det øverste spænde er ekstremt stramt lige når du pakker skistøvlerne ud af kassen, vil det være muligt i de fleste skistøvler at flytte de øverste spænder, så du kan tilpasse størrelsen på skistøvlen omkring læggen.

De fleste skistøvleproducenter tilbyder nu skistøvler specifikt til kvinder, som er designede til at passe til større og lavere lægge. Mange kvindemodeller tilbyder en justerbar overdel, det vil kunne udvides for at give dig flere fit muligheder.

Forward Lean

Skistøvler har almindeligvis et fixeret forward lean, som ligger mellem 12 og 18 grader fra vertikalt. De fleste moderne skistøvle har tilpasset sig et skift i skiteknikken, hvor man står mere oprejst og har mindre forward lean end støvler for bare et par år siden. Det er personligt, hvilken grad af forward lean man foretrækker. Visse støvler kan justere deres forward lean. Ofte vil dette involvere at installere eller fjerne et indlæg på bagsiden af læggen. Skistøvler specifikt til skitouring, kommer normalt med mulighed for to forskellige forward lean.

Rampe vinkel

Rampe vinkel, eller vinklen på bunden af skistøvlen, relativt til skien er normalt fikseret. Denne vinkel kan dog nogen gange blive indstillet af en støvlefitter eller ved at installere plader under bindingerne. Nogle skiere er mere følsomme overfor rampe vinklen end andre. Vi anbefaler dig til ikke at spekulere over det.

Features

Skistøvler tilbyder et udvalg af features til at øge deres performance, komfort og brugervenlighed. Mange af disse er rettet mod at tilpasse skistøvlens fit og funktionalitet, men det varierer fra model til model.

Inderstøvler

Inderstøvlen er en udtagelig og blødere inderstøvle, som beskytter og insulerer foden fra den hårde og stive yderskal. Alle inderstøvler vil forme sig efter din fod efter en tids brug. En støvle som føles stram den første gang du prøver den, vil ofte føles helt rigtig efter et par fulde dage på ski.

Nogle skistøvler har en inderstøvle, som kan tilpasses præcist til din fod ved at blive varmet op og derefter formet efter din fod, så inderstøvlen får præcist samme form som din fod, når den er afkølet. Hele fittingprocessen, hvis nødvendig, klares bedst i en kvalificeret skibutik. Hvis ikke du er sikker på hvilken inderstøvle du har, kan du spørge din lokale butik eller støvlefitter.

Note om Intuition inderstøvler – Intuition inderstøvler er standard hos Full Tilt. Intuition er et brand som udelukkende lave thermo inderstøvler af EVA skum, som kan tilpasses din fod. Intuition inderstøvler kan også bruges i alle skistøvler. Varmetilpasningen bliver normalt bedst udført af en kvalificeret støvlefitter eller butik. Vores oplevelse er at langt de fleste er ovenud tilfredse med deres Full Tilt støvler og inderstøvler, som de kommer fra fabrikken.

FullTilt skistøvler hos Blacksnow

Full Tilt er de foretrukne skistøvler for verdens bedste freestylere

Power strap

Power strappen er velcro strappen, som findes i toppen af overdelen på din skistøvle (nogle skistøvler bruger et mekanisk system). Når den er strammet giver power strappen øget energioverførsel og kontrol. Power strappen virker som et ekstra spænde med stor mulighed for justering og hjælper til at reducere eller helt minimere afstanden mellem ben og skistøvle. Hvor stramt du ønsker at stramme powder strappen er en personlig præference, så der kan være god grund til at eksperimentere lidt med, hvad der virker bedst for dig.

Mikrojusteringsspænder

Denne feature er essentielt lavet for at give et helt præcist fit. Mikro justeringen gør at du kan forkorte og forlænge spænderne og tillader dig at fintune, hvor stramt dine spænder skal sidde. Ved at dreje spændet med uret, gøres spændet kortere og fittet strammes. Drejer du spændet modsat vil du forlænge spændet og fittet gøres løsere.

Spændestraps, som kan flyttes

De fleste skistøvler har spændetrapper der kan flyttes (spændetrappen er stykket, hvor selve spændet forbindes med). Disse kan normalt flyttes ved at bruge en umbraco nøgle. Ved at flytte dem kan bestemme om fittet i skistøvlerne skal være strammere eller løsere.

Indstilling af overdel

Mange skistøvler giver dig mulighed for at indstille overdelen, så den matcher dit ben. Denne indstilling kan være vigtig, hvis din naturlige pronation gør at du lægger for meget vægt på enten inder- eller ydersiden. Overdelen indstilles som oftest ved at justere på skruerne på siden, hvor overdelen af støvlen møder underdelen.

Indlæg

Et indlæg i den bagerste del af overdelen, som skal sidder mellem inderstøvlen og yderskallen direkte bagved læggen. Dette indlæg har to funktioner. Det øger støvlens forward lean med et par grader og giver mindre plads i den øverste del af skistøvlen. Det kan være vigtigt for dig, som foretrækker et mere udpræget forward lean eller hvis du har tynde ben. Indlægget kan sættes fast i yderskallen med skruer, eller blive sat fast på inderstøvlen med velcro.

Individuelle tilpasninger

Nogle tilpasninger af skistøvlens fit er nemme at lave derhjemme, mens tilpasninger af de følgende features nok vil kræve hjælp fra en erfaren støvle fitter.

Fodsengen

Fodsengen ligger på indersiden af inderstøvlen. Det er platformen, hvorpå din fod hviler. De fleste standard fodsenge giver kun lidt eller ingen støtte til fodens kontourer. Vi anbefaler at købe et indlæg eller en tilpasset sål. Nogle fodsenge er lavet på forhånd og bliver blot tilpasset til at passe til længden af din fod, mens andre bliver specielt tilpasset til konturerne af din fod. En ordentligt fodseng/sål/indlæg kan reducere mange fitproblemer i skistøvler.

Note: Fodsengen vil også ofte kaldes for sålen.

Canting

Canting er en mere indviklet proces, hvor man tilpasser vinklen på din skistøvle til at passe til dig, hvis du er kalveknæet eller hjulbenet. Canting bliver gjort ved at lægge indlæg eller ekstra såler ind ved bindingen – altså under dine skistøvler. Præcis indstilling af canting kræver specialiseret værktøj, som ikke alle skibutikker har. En tilpasning, som vi anbefaler ikke at tænke alt for meget over.

Andre features

Nogle skistøvler har features, som er specifikt udviklet til visse former for skiløb, som randonné eller freestyle.

Walk mode

Mange skistøvler kommer med en walk mode funktion, som giver skistøvlen evnen til at skifte fra en stiv ski mode til walk mode, hvor range of motion er større. Denne feature bliver mere og mere populær i skistøvler, som er beregnet til både at kunne køre i skiområdet og bruges til randonné. Samtidigt finder du det også ofte i skistøvler til begyndere, hvor komfort er i fokus.

Hiking såler

Gummisåler med mere greb, som giver en mere sikker gang på klipper, is og beton er blevet mere og mere udbredt. Freeride støvler med hiking såler, giver dig mere sikkerhed når du skal bootpacke op over klipper for at finde friske linier. Mange randonné skistøvler har en kurvet sål i fronten, som giver en mere naturlig gang. Ikke alle hiking såler passer i alle bindinger, så hvis du er i tvivl, skal du lige spørge om bindingen passer til dine randonné støvler.

Udskiftelige såler

Nogle skistøvler giver mulighed for at skifte sålerne, så du kan skifte mellem en alpinsål og en randonnésål. Dette kan give dig mulighed for at køre med nogle specifikke randonnébindinger uden at skulle have flere par skistøvler.

Skistøvler touring

Randonné støvler oplever en stigende popularitet – især fordi deres performance nærmer sig almindelige alpin skistøvler

Læs alt om randonnee skiløb i vores udførlige guide

Justerbart flex

I nogle skistøvler kan støvlens flex justeres, så det passer til den type skiløb du skal på en given dag. Enten ved at ligge ekstra indlæg omkring skinnebenet eller ved at udskifte skistøvlens tunge, til en anden tunge, som giver hele skistøvlen et stivere eller blødere flex.

Bootboard

En skistøvles bootboard er den udtagelige platform, som inderstøvlen hviler på inde i skallen. Stive bootboards giver den mest effektive energioverførsel til dine ski. Nogle bootboards er lavet af gummi eller har polstring til at få hårdere landinger til at føles blødere. Disse ses ofte i park eller freeride støvler.

Støddæmpere

Støddæmpere er en anden polstringsfeature, som ofte ses i park støvler. Polstringen kan sidde forskellige steder, men sidder ofte ved tungen, i hælen eller ved tæerne. Alle disse kan reducere stød fra hårde landinger og minimere chancerne for at opleve toe-, shin- eller calfbang.

At købe skistøvler på internettet

Hvis du har læst det hele, ved du nu hvad du har brug for fra dine skistøvler og har værktøjerne til at begynde din jagt efter nye skistøvler. Vi anbefaler på kraftigste ikke at købe skistøvler baseret på pris eller farve. Det kan uden tvivl anbefales at spare et andet sted i budgettet, hvis den ekstra investering betyder at du får den helt rigtige skistøvle!

Hos Steep & Deep har vi et bredt udvalg af skistøvler fra førende brands:

DALBELLO

HEAD

SALOMON

ATOMIC

NORDICA

TECNICA

 

Kun du kan mærke efter

Ingen andre ved hvordan dine fødder føles, det ved du kun selv. Hvis du tror at du har en skistøvle, som ligger op af det fit og flex som du vil have, så kan du prøve at have dem på hjemme i nogle timer inden du rejser på skiferie. Det giver dig en god idé om, hvorvidt støvlerne passer eller om de har brug for lidt tilpasning.

Tag støvlerne på, spænd dem som skulle du på ski og stå op mens du ser en film eller en fodboldkamp. Hvis du vil stå på ski i støvlerne, skal du alligevel have dem på i mindst så lang tid, så hvis de støvlerne stadig føles godt efter to timers tid, er du klar til at tage dem med på skiferie. Hvis du har opdaget et smertende område i tæerne eller ved en knyst, vil en støvlefitter sikkert kunne løse problemet. Hvis der er seriøse problemer med støvlens fit, vil du sandsynligvis finde ud af det længe inden de to timer er gået.

Brug så lang tid som nødvendigt

Et par gode skistøvler er alfa omega for din skioplevelse, så lad det tage sin tid og find den støvle som har det fit, de features og den pasform, som du søger. Er du i tvivl om noget, skal du endelig kontakte os på mail@steepdeep.dk. 

Forrige artikel Top 5: Drømmedestinationer til skiferien!

Kommentarer

Martin Schøber - december 14, 2018

Hej Marius

Selvfølgelig kan du det :)

Du kommer bare forbi – vi er her alle hverdage fra 9-18.

Vi glæder os til at se dig!

Vh
Schøber

Marius Pedersen - december 14, 2018

Hej Black snow
Jeg var inde til jeres lagersalg for et par måneder siden og købe et par skistøvler. Jeg fik her at vide jeg efterfølgende kunne få dem varmeformet hos jer, endda gratis måske (kan ikke lige huske det)
Er det inde ved jeres lager det foregår, og hvis det er, hvornår har i så “åbent”.
Hilsen Marius

Skriv en kommentar

Kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres

* Påkrævede felter