Gå til indhold
COPENHILL HAR ÅBENT TIL SKILØB OG LØBEANALYSE HELE SOMMEREN. LÆS MERE HER
COPENHILL HAR ÅBENT TIL SKILØB OG LØBEANALYSE HELE SOMMEREN. LÆS MERE HER
De bedste ski destinationer til forårs turen

De bedste ski destinationer til forårs turen

Skiferie i foråret

Kan du heller ikke få nok af vinteren og vil du også forlænge ski humøret lidt ekstra? Jamen så tage på skiferie i foråret.

Flere skiområder i alperne har enten åbent henover foråret og sommer eller slutter sæsonen sent. Det er en god mulighed for at få det sidste ud af benene, få et par gode dage på ski og tilbringe noget tid i bjergene på en smuk årstid. Det er dog ikke kun i Alperne - der kan også være utrolig smukt i de svenske og norske alper, læs mere nedenunder. 

Det kan du forvente af skiferie i foråret

  • Få og entusiastiske skiløbere. Alle som kommer på skiferie i foråret gør det fordi, de ELSKER at stå på ski. Du vil derfor møde en masse glade skiløbere og snowboardere.
  • Skiløb om foråret er som regel på gletscherne, som ligger højt og beskyttet. Det betyder også at snekvaliteten kan være svingende. Du kan være heldig at få super gode sne- og piste forhold. Som udgangspunkt kan du godt indstille dig på at pisterne vil være ganske isede eller meget perlesne.
  • Der er færre piste kilometer. Det er begrænset, hvor mange km piste skiområderne kan åbne så tidligt på året.
  • Du skal være meget opmærksom, hvis du håber på at køre offpiste. På dette tidspunkt af året kan der være kæmpe snedumps og noget af den fedeste off-piste sne. MEN! tjek for gletscher spalter osv. inden du hopper ud. 
  • Foråret er også tiden, hvor mange professionelle hold træner på gletscherne. Derfor kan der kan være mange træningshold samlet på meget lidt plads. Det kan lukke pister helt eller delvist af.
  • Hold løbende øje med skiområdernes hjemmesider og vejrudsigten. Vejret er meget omskifteligt i forråret. Det er for det meste solskind og varmt vejr. Men kan dog regne i ny og næ. 
  • Det er slutningen af sæsonen så stemningen plejer at være helt i top, da vejret plejer at være lækkert og alle glæder sig til sæson slut så der er god stemning i hele byen og ofte en masse end-season parties. 

Husk skihjelmen!

Vi har samlet vores favorit destinationer om foråret herunder:

STUBAI - ØSTRIG - åbent indtil 19 maj

Stubaier Gletscher er en overset perle i hjerte af Tirol. Østrigs største gletscherskiområde ligger gemt væk dybt inde i en dal syd for Innsbruck (45 minutters kørsel) og tæt på den italienske grænse.

Stubai har åbent fra midt september til starten af juni. Med snegaranti fra oktober til maj. Deres verdenskendte snowpark DC Stubai Zoo lukker som noget af det sidste.

Bonus: Børn under 10 år kører gratis.

stubai-gletscher

SÖLDEN - ØSTRIG - åbent indtil 1 maj

En klassiker blandt danske skientusiaster. Igennem mange år, har der været skitest, workshops og store fester for danske skiløbere på Söldens Tiefenbach- og Rettenbachgletscher. Her er almindeligvis omkring 20 km piste åbent. Med alt fra dejlige blå pister til den stejle og isede World Cup piste.

Sölden er kendt for den naturskønne køretur op til gletscherne, alsidige og gode pisteforhold og ganske glimrende muligheder for at køre lidt offpiste og frisk sne mellem pisterne.

TIGNES - FRANKRIG - åbent indtil 4 maj

Området er en del af LÉspace Killy hvor Tignes og Val d’isere er inklusiv som i alt byder på 300 km piste, fordelt på 112 lifter omkring i hele området. 

Her finder du både sorte, røde, blå og grønne pister med alle typer sværhedsgrader. Der er både kabinelifter, stolelifter, toge, børnelifter og stolelifter med varme i sæderne. Du kan stå på ski til og fra begge områder hvor du finder en masse fantastiske restauranter og barer. 

Ud over det fantastiske skiterræn, byder Tignes også på et sjovt byliv med mulighed for masser af afterski, diskoteker og barer i byen. Og hvis bylivet i byen ikke er nok, jamen så frygt ej, La Folie Douce ligger på toppen af Tignes mod Val d’isere - her kan du danse med skistøvler og nyde den sene alpe sol. 

Hvis du er den type der altid tager et par langrend ski med, så er Tignes også et hit. I skiområdet finder du nemlig også 44 kilometers langrendsruter, hvis du ikke er blevet træt efter dagens skiløb. 

CHERMONIX - FRANKRIG - åbent indtil 5 maj

Det legendariske Chamonix skal være på enhvers bucket list. Det er både et skiområde for den eventyrlystne og den afslappede skiløber, der er noget til enhver. 

Med det højeste punkt i det vestlige Europa liggende i baghaven, det 4,810m høje Mont Blanc. Det giver enormt flotte billeder og udsigter, og med de 11 områder omkring i Chamonix, 170 km piste - giver det dig masser af skiglæde og kilometer i benene. Der er masser af restauranter og caféer omkring i terrænet som har kendte ski delikatesser og vin barer. 

 

ZERMATT - SHWEITZ - åbent indtil 1 maj

Zermatt må absolut være en af europas smukkeste destinationer. Den billedskønne by er placeret for foden af Matterhorn og har lifter, som tager dig helt op i 3883 meters højde. Det er europas højeste skiområde i efteråret. Skiområdet har åbent fra midt-oktober og frem til sent i foråret. Snowparken har et væld af forskellige features. Til både begyndere og pro'er.

zermatt

ÅRE - SVERIGE - åbent til 1. maj

Åre er Nordens største skisportsted og har noget af det fedeste off-piste områder. Det er våde godt til børn, unge og ældre mennesker - det er godt til alle!

SÅ SIMPELT! Tag toget fra Malmö og du lander direkte i Åre downtown morgenen efter kl 7 - klar til check-in og ud på ski kl. 8. Det er nemt med Snälltoget - her er der sengepladser samt du bliver vækket med morgenmad på sengen. What's not to like!

Åre er en romantisk by ved fjorden. Området strækker sig langt og udsigten endnu længere. Rensdyr der løber over pisterne og nogle af verdens dygtigste freestylere der køre rundt i parken. Det er alle kontraster der mødes men gør simpelthen stedet så fantastisk. Når du stå på nordsiden har du den lækreste kolde crisp sne, når du står på sydsiden har du den lækre pulver/perle forårsne som bare er som at surfe i bølger. 

Der er mulighed for at hoppe i fjorden i et lille hul i isen - det kan klart anbefales! 

 

HINTERTUX - ØSTRIG - åbent indtil 1. maj

Hintertux har førhen haft åbent hele året, men nu holder lukket i perioder. Det betyder naturligvis også, at de har åbent i efteråret. Antallet er åbne pister afhænger af sneforholdene, men de vil typisk have +25 km piste åbent. Fra midten af september er deres snowpark også åben. Der er noget for alle i Hintertux. Skiområdet har stejle og hårde nedfarter til afslappende og fornøjelige blå pister.

 

Hvorfor er det fedt?

Forårsskiløb er simpelthen fantastisk og altid en dejlig uge at stå på ski og nyde det allersidste sne inden sommeren banker på døren. Påsken er oplagt at tage afsted - denne uge kan dog være lidt dyr - så hvis man kan tage afsted andre uger omkring påsken ligger det i lavsæson i forhold til liftkort og hotel priser - så der er også noget at hente. Det er bare at komme afsted - det er det bedste fra alle verdener. Solskin, sne, kulde om formiddagen og varme om eftermiddagen. Her er der masser af chance for Goggle Tan ! :) 

Forrige artikel Tag med på Langrends Camp med John Max Ertner
Næste artikel DEN ULTIMATIVE PAKKELISTE

Skriv en kommentar

Kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres

* Påkrævede felter