Skal du med til Gudauri
Tag med på skirejse med Steep & Deep til Gudauri i Georgien
'' Efter et lille kvarters kørsel var vi fremme. På begge sider af vejen rejser bjergene sig, flotte og rå på samme tid; et syn vi oplevede hver morgen, og hver morgen blev vi lige bjergtagede over udsigten ''
Oplev Kaukasusvbjergenes skiløb i verdensklasse sammen med os. I løbet af ugen tester vi offpisten, som kan nås fra liften, og tager fire dage på topturseventyr med lokale bjergguider, spiser lækker georgisk mad og afslutter rejsen med en dag i den pulserende hovedstad Tbilisi.
Kom med Steep & Deep på en skirejse, som du aldrig vil glemme!
Pris: 16.998 DKK
Prisen inkluderer:
- Fly Kastrup-Tbilisi inkl. bagage, skifragt og transer
- Dobbeltværelse på Atrium Suites i New Gudauri
- 7 nætter inkl. morgenmad + 1 nat i Tbilisi på 3* hotel
- Skitouring med lokale bjergguider i 4 halvdage
- 7 middage inkl. drikkevarer på restauranter med lokalt georgisk køkken
Skal tilkøbes:
- Liftkort
- Frokost
REJSEPLAN
8. Marts Transfer og ankomst i Gudauri. Simpel aftensmad / ”rejsemad” i bussen.
9. Marts Morgenmad og velkomstmøde. Skiløb i skiområdet med repræsentant fra Steep & Deep.
10.-11. Marts Topture formiddag med bjergguide, frokost og efterfølgende skiløb om eftermiddagen i skiområdet.
12. Marts Dagen fri til skiløb i området. Mulighed for at booke heliski. (Kan ikke garanteres)
13.-14. Marts Check ud. Lejlighed til at opleve Tbilisi. Fælles afslutningsmiddag.
16. Marts Check ud. Transfer til lufthavnen.
Flytider:
Udrejse d. 8. marts: Kastrup 08.20-10.45 / 12.10-18.30 Tbilisi
Hjemrejse d. 16. marts: Tbilisi 08.40-11.25 / 12.10-12.40 Kastrup
Obligatorisk udstyr:
Lavineudstyr: skovl, sonde og transiever
Ski med turbindinger (f.eks. Dynafit, Telemark, Salomon shift)
Ski skind Stave (helst teleskopiske)
Hjelm
Taske på mindst 25 liter
Information om Georgien
Georgien ligger i Kaukasusregionen ved grænsen mellem Europa og Asien.
Landet har en rig og facetteret historie, som strækker sig over flere årtusinder.
Georgien har været centrum for handel, kultur og kunst i forskellige perioder, og har endda hørt under flere imperier.
Landet er berømmet for sin unikke kultur og traditioner, herunder musik, dans, vinproduktion og mad, som er kendt for dens mangfoldighed. Det officielle sprog er georgisk, som tales af størstedelen af befolkningen og anvendes af regeringen, uddannelsessystemet og medierne. Sproget tilhører den kartvelske sprogstamme, som også indbefatter sprog som megruli, svateni og laz, der tales af minoritetsgrupper i Georgien og har sine egne særlige dialekter og kulturelle særpræg.
Georgien er en demokratisk republik med en præsident, som er både stats- og regeringschef. Landet har gennemgået masser af politiske og økonomiske forandringer siden løsrivelsen fra Sovjetunionen i 1991. Majoriteten af befolkningen er kristne og tilhører den georgisk-ortodokse kirke. Religion spiller en vigtig rolle i samfundet og kulturen.
Den georgiske økonomi har tillige gennemgået forandringer siden selvstændigheden, og landet har arbejdet for at diversificere sin økonomi. Industrier som turisme, jordbrug og energi er blevet stadig vigtigere for landets finanser.
Den officielle valuta er den georgiske lari (GEL). En lari er opdelt i 100 tetri. 1 lari svarer til cirka 2,50 DKK.
Mad:
- Khachapuri: En af georgiens bedst kendte retter; en slags oste- og æggefyldt tærte af gærdej.
- Khinkali: En anden favorit blandt de besøgende. Khinkali er store kødfyldte dumplings, som almindeligvis er dampede eller kogt.
- Mtsvadi: Grillspyd er en populær spise i Georgien, og mtsvadi er en variant af marineret kød, sædvanligvis flæsk eller lam, som grilles over åben ild.
- Satsivi: En fyldig, cremet valnøddesauce, der ofte serveres med kylling eller kalkun. En afholdt ret til festlige lejligheder og helligdage.
- Lobio: En vegetatisk bønnegryde af kogte bønner, løg, hvidløg og krydderier. Den medfølges gerne af majsbrød og er en sund og velsmagende ret.
Drikke:
- Georgisk vin: Georgien har en lang tradition for vindyrkning og er et af de ældste vinproducerende lande i verden. Besøgende kan derfor nyde et bred udbud af lokale vine, både rød, hvid og endda orange.
- Chacha: En traditionel georgisk destilleret drik, som ligner grappa. Chacha laves på en gæret druemasse og destilleres til en stærk spiritus.
- Te: Georgierne elsker deres te, og det serveres ofte til besøgende som et tegn på gæstfrihed. Der findes også tradition for at drikke urtete, især på koldere årstider.
'' Af med skindene, få en lille snack og vand, og så endeligt skiløb nedad. Det første stejle hang, kørte vi enkeltvis, og da det blev sikkert nok, kørte vi alle på samme tid. Han går op i sikkerhed, ham Tite, og det var utroligt trygt at køre med ham, intet blev overladt til tilfældigheder, og det var tydeligt at opleve, at han virkeligt havde styr på alt og alle ''
Vil du med på turen til foråret så meld dig til nu og spar 500kr ved tilmelding inden 1. oktober
Skriv en kommentar